Transformatorhuisje Johnny Jordaanplein moet blijven

Foto van amsterdam.sp.nl

Foto van amsterdam.sp.nl

Bij Parool.nl lees ik over de petitie om het transformatorhuisje op het Johnny Jordaanplein te behouden. De gemeente heeft namelijk plannen om het pleintje dat de Elandsgracht met de Prinsengracht verbindt flink op de schop te nemen.

Jordanees Hannie Pastoor beschilderde vijfentwintig jaar geleden het huisje achter de beroemde standbeelden van Johnny Jordaan, tante Leen en Manke Nelis. Het is nu niet weg te denken uit de buurt.

Wat ik er vooral mooi aan vind, is dat het zo’n on-Nederlandse uitstraling heeft. Het is eens niet aangeharkt. En het hoort natuurlijk gewoon echt bij de Jordaan. Ik heb deze petitie om een referendum mogelijk te maken dan ook al ondertekend.

Doorgaans ben ik overigens tegen referenda. Mijn mening is dat het ‘t werk van electoraal gekozen bestuurders is om over politieke zaken te beslissen. Emoties van burgers zitten meestal juist in de weg. Bij een historisch transformatorhuisje mag sentiment het echter best eens voor het zeggen hebben. Dan ben ik met alle liefde inconsequent. 

Lees ook:Kat en kroeg vullen elkaar natuurlijk aan. Smokey moet blijven!
Lees ook:Heitinga tot 2011 Ajacied
Lees ook:Cohen, hypocriet of niet?
Lees ook:Fietstunnel Rijksmuseum gaat weer open, of toch niet?
Lees ook:Slapende GVB’ers wakker maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>