Kozakken Boys – Ajax, een romantisch affiche

 

kozakkenboys.nl

kozakkenboys.nl

De maan is voor mij - met mijn voetbalkwaliteiten - bereikbaarder dan een plaats in Kozakken Boys 1. Toch zie ik als Ajaxsupporter de club uit Werkendam als een ukkie. Een romantische tegenstander. Ajax kan alleen maar verliezen, maar veel jongensdromen zullen op hol slaan. David tegen Goliath. Het Asterixdorpje tegen de Romeinen. De haas tegen de schildpad.

Een krachtsmeting waar historie geschreven kan worden, maar waar waarschijnlijker niemand het morgen nog over zal hebben.  De aanloop is belangrijker. Leve De Beker in oktober.

Het is zeer mogelijk dat er ergens in China een taxichauffeur is met Marco van Bastens aanleg voor voetbal. In Nederland is dit ondenkbaar. De infrastructuur en de liefde voor voetbal laat niemand ontglippen, dus ook niet in Werkendam. De lokale Van Basten zal niet bij Kozakken Boys eindigen, niet eens bij Ajax. Eerder ergens in Engeland of Spanje. De Eredivisie blijft hier echter een groot begrip, zeker als de kleine club in het bekertoernooi thuis speelt.

Online heb ik het programmaboekje al gezien. Kasper Dolberg staat op de voorkant. Die speelt alleen helemaal niet. Bosz gebruikt deze wedstrijd, begrijpelijk, als training. Nouri of De Ligt was voor de boekjesmakers een veiligere keuze geweest.

Kozakken Boys – Ajax, ik heb er zin in. Straks stap ik in de auto richting Werkendam. Het zal mijn eerste uitwedstrijd worden van het seizoen. De eerste voor het echie dan. Ik was wel al bij het oefenpotje AFC – Ajax. 

Werd dat niet 1-1? Oei.

 

 

 

Lees ook:Gaat Feyenoord Ajax helpen?
Lees ook:Eigenlijk kun je niets anders dan medelijden hebben met FC Barcelona
Lees ook:AAAAAAAAJJJJJAAAXXX
Lees ook:Beloftenteams in de Jupiler League toelaten is een belediging voor het voetbal
Lees ook:Mobiel bereik in de Arena, moeten we daar blij mee zijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>