Ajax biedt hoop

AFC - Ajax 2-2

AFC – Ajax 2-2

Het heeft even geduurd, maar ik denk dat ik de nieuwe lijn van Ajax begrijp. Vanuit de club blijven ze er behoorlijk bescheiden over. Atypisch wel.
Vooral Overmars houdt zich naar buiten toe van de domme. Van der Sar heeft zelf waarschijnlijk niet eens door wat er aan de hand is. En Bosz wordt als nieuweling helemaal buiten het plan gehouden. Hij mag gewoon blijven proberen om met een jong team volwassen voetbal te spelen. Bewonderenswaardig. Ik denk dat hij buiten het grote plan gehouden wordt.

Ik snap het nu opeens. Het kwartje is gevallen. Het Ajaxbestuur heeft besloten een liefdadigheidsinstelling te zijn. Marginale clubs als Willem II, AFC en Rostov worden met liefde en toewijding weer aan wat zelfvertrouwen geholpen.

AFC
Dat het even duurde, om erachter te komen, kan ik mezelf niet kwalijk nemen. In een oefenduel, in juli, tegen een van de rijkste amateurclubs van Nederland, verwacht je het gewoon nog niet. Maar zelfvertrouwen geven aan die andere bekende Amsterdamse club, door 2-2 tegen ze te spelen, is achteraf gezien best groots. De AFC-selectie kan er voor minstens een seizoen weer tegenaan.

Willem II
Drie punten schenken aan Willem II was al een stuk doorzichtiger. Dat is onder normale omstandigheden ongehoord. Zeker in de Arena. Na de snelle goal van Klaassen had ook niemand het verwacht.
In Tilburg zal het moraal nooit zo hoog zijn geweest. Mooie geste wel. Vooral van Overmars vermoed ik. Veel mensen noemen hem cynisch Marc Netto. Ik weet nu dat daar een enorm hart achter schuilt. Zeker na gisteravond, in Rostov. Vier doelpunten geef je, in zo’n belangrijk duel, natuurlijk niet zomaar weg.

Rostov
Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord, maar vanochtend staat in alle Europese kranten te lezen dat ze met ruime cijfers van het – ooit – grote Ajax uit Amsterdam hebben gewonnen. Wat een boost voor dat clubje. Dat nu ook nog eens in de poulefase van de Champions League mag uitkomen. Miljoenen kan dat opleveren.

Allemaal door beleid van Ajax, door Overmars vooral. Wat een opoffering. Wat een liefdadigheid. Marc Netto? Misschien. Maar dan wel voor de boekhouding van de tegenstander. Groots.

Lees ook:EK-atletiek doet Olympisch Stadion schitteren
Lees ook:Gehoor geven aan de oproep massaal davidsterafbeeldingen mee te nemen naar de Arena lijkt me onverstandig
Lees ook:Opzet EK 2020 klinkt goed, met of zonder Amsterdam
Lees ook:Aftellen naar de verjaardag van Sjaak Swart in het Olympisch
Lees ook:Ajax zoekt Chinese samenwerking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>