Cohen, hypocriet of niet?

Is papa Cohen stiekem een beetje inconsequent bezig? Zet hij de daad niet bij het woord? D66 denkt dat in ieder geval. De verborgen topvoetballer heeft gezegd dat hij voor een gekozen burgemeester is, maar nu het puntje bij zijn eigen paaltje komt, regelt hij z’n volgende termijn in de achterkamertjes.


Dat is in ieder geval waar de oppositiepartij hem van beschuldigt. Wettelijk is het mogelijk om een referendum uit te schrijven zodat de Amsterdammers hun voorkeur kunnen uitspreken over wie stadsvader mag zijn. En aangezien Cohen heeft gezegd dat hij een mandaat van zijn stadsburgers wil, is het vreemd dat hij nu achter gesloten deuren onderhandelt over zijn volgende periode. Hij maakt zich helemaal verdacht doordat hij geen commentaar wil geven op de beschuldiging.

Waar is Cohen bang voor? Als er een referendum zou komen, wint hij waarschijnlijk toch met vlag en wimpel. Dan heeft hij extra legitimiteit als burgemeester, win – win! Of vindt hij het geldverspilling? Of gaat hij misschien alsnog een referendum uitschrijven en heeft hij dat gewoon nog niet bekend gemaakt? Zo lang Job niet antwoord zullen we het nooit weten.

Lees ook:Cohen steunt Wouter Bos
Lees ook:Umar geeft Cohen schuld van mishandeling
Lees ook:Cohen op een na de beste burgemeester
Lees ook:Job Cohen blijkt topvoetballer
Lees ook:Burgemeester Van der Laan uitfluiten of niet uitfluiten, that’s the question

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Cohen, hypocriet of niet?

  1. Bart

    Jullie in Amsterdam moeten blij zijn met zo’n goede burgemeester. Alleen Opstelten en Leers kunnen een beetje aan hem tippen!

      /   Reply  / 
  2. Jan

    En Pauline Krikke.. (Arnhem) Topmens!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>