Wat als Ajax van De Graafschap had gewonnen?

 

Leidseplein voor Ajax - De Graafschap, in mei

Leidseplein voor Ajax – De Graafschap, in mei

Stel dat Ajax in mei, op de laatste competitiedag, gewoon in Doetinchem gewonnen had. Was dat achteraf wel zo leuk geweest? Oké, we hadden ons als Ajacieden die dag een stuk gelukkiger gevoeld. Maar je over een teleurstelling heen zetten maakt je ook sterker.Verder hadden we de tirade van Sjaak Swart moeten missen. Erger, we hadden het tweeluik tegen PAOK moeten missen. Over Petser Bosz hadden we vast een minder uitgesproken mening gehad. Als hij al de nieuwe trainer was geworden. Achteraf weet je dit soort dingen nooit.

Ajax had qua officiële potjes alleen nog maar om de Johan Cruijffschaal gespeeld. Die was gezien de tegenstander uiteraard gewonnen. Feyenoord had ook van Ajax als landskampioen het ding aan zich voorbij zien gaan. Maar om het voetbal was het in de kranten, online en op televisie dan vast niet gegaan. Aan het eeuwige gezeur tussen de supportersgroepen en over hoe beleidsmakers hier niet mee om weten te gaan, zijn we deze zomer gelukkig ontsnapt.

Nu
Nu is Ajax na een niet onaardig potje thuis en afzichtelijk voetbal uit, een ronde verder. We hebben in juli en begin augustus al echte competitie gezien. Wie weet strandt Ajax nu alsnog in de play offs en krijgt het niet het ticket richting Champions League, waar winnen tegen De Graafschap dus automatisch voor had gezorgd. Maar of dat nou zo erg is?  

Lees ook:Ajax gaat zeer toffe week tegemoet
Lees ook:Ajax – FC Groningen is gelukkig geen potje tennis
Lees ook:Gunstige loting voor Ajax in UEFA Cup
Lees ook:Sigthorsson heeft de Champions Leaguefinale gewonnen
Lees ook:Ajax wint prijs en er valt genoeg te zeiken, het seizoen begint in stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>