EK-atletiek doet Olympisch Stadion schitteren

 

JOS - Ajax, 2014

JOS – Ajax, 2014

Toen het stadion nog het achtergronddecor was van Petterson, Bergkamp en Litmanen, rook het er naar pis. Heerlijke pis, want van het Olympisch heb ik altijd gehouden. De Oostblokambiance hoorde daar gewoon bij, in de jaren tachtig en negentig.

Nu ik hetzelfde stadion op televisie als achtergrond zie van kogelslingeren, hordenlopen en verspringen, is het ergens vreemd dat het in mijn hoofd nog zoveel gelijkenis toont. Alles blinkt tegenwoordig. Zonder tweede ring, overal stoeltjes, een prachtige sintelbaan en een strak groen gazon. Feitelijk een compleet andere planeet. Het is bijna te mooi.

Maar omdat toch ook zoveel hetzelfde is - de Marathontoren, de overkapping, de contouren van wat ooit de wielerbaan was – wekt het vooral heimelijke gevoelens op.

De prestaties van Dafne Schippers en Churandy Martina leveren al goede tv op. Ik zal ze tijdens de Spelen van 2016 op de voet volgen. Dezer dagen zet ik de tv echter vooral aan voor de Spelen van 1928. Voor de omlijsting van toen. En voor Jari Litmanen natuurlijk.

 

 

Lees ook:Ajax misschien weer in Olympisch Stadion
Lees ook:Dennis Bergkamp in het Olympisch stadion
Lees ook:Toch geen oefenwedstrijden in het Olympisch Stadion voor Ajax
Lees ook:Aftellen naar de verjaardag van Sjaak Swart in het Olympisch
Lees ook:Bijzondere koker gevonden in het Olympisch Stadion vlak voor expositie over Spelen 1928

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>