Fietstunnel Rijksmuseum gaat weer open, of toch niet?

Hoera, vandaag weer nieuws over mijn favoriete Amsterdamse twistpunt. De fietstunnel onder het Rijksmuseum. Een geschil dat al zo oud is als het museum zelf. De eerste directeur wilde helemaal geen tunnel, maar van de gemeente moest het er komen, omdat Zuid anders teveel werd afgesneden van het centrum.

Half mei gaat het ding mogelijk weer open voor fietsers, maar wel met allerlei mitsen en maren die in dit AD.nl artikel staan. Ook in 2013 moet de directeur zeer tegen zijn zin in gewoon accepteren dat de gemeente er weer een fietsonderdoorgang wil hebben.

Duco Stadig stelde ooit voor om er een referendum over te houden. Dit had me prachtig geleken. Felle debatten van mensen die uit sentimentele overwegingen ‘de mooiste fietstunnel ter wereld willen behouden’. Mijns inziens is er voor dit standpunt geen enkel rationeel argument te bedenken. Dankzij het huidige Museumplein/grasveld ligt het voor niemand op de snelste route.
Nu de hoofdingang van het Rijks zich na de renovatie in de tunnel bevindt, zal het enkel toeristen – die niet aan stadsfietsen gewend zijn – afschrikken. Maar mijn mening doet er natuurlijk niet toe. Wat er uiteindelijk gebeurt zal me eerlijk gezegd ook worst wezen. Het gaat mij om dat aandoenlijke gekissebis om niks. Een mooi inkijkje in het dagelijkse geklungel van de politiek. Heerlijk.

Lees ook:Hoera, het onzinnige gesteggel over de fietstunnel onder het Rijks zet door
Lees ook:‘Fietstunnel’ onder Rijksmuseum tijdens Uitmarkt weer open
Lees ook:Nationaal Historisch Museum naar Museumplein?
Lees ook:Stadsdeel Zuid vergadert vanavond over de passage onder het Rijksmuseum
Lees ook:Stedelijk Museum heeft bouwer gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>