Job Cohen blijkt topvoetballer

Hebben wij niet de allervetste burgemeester van het land? Eentje die op z’n 58ste aan de wereld laat weten dat niet Ronaldinho, maar Joppie Cohen de beste bal-acrobaat ter wereld is. Hoewel, die gast op het Leidse die altijd in de lantaarns hangt, is misschien nog een tikje beter.


In het promotiefilmpje van WK Amsterdam, een alternatief WK met spelers van zestig nationaliteiten, kondigt Cohen eerst op de oude, vertrouwde manier het WK-A aan. Dan loopt hij met een voetbal naar een hoek van de kamer, en blijkt onze burgemeester plotseling over vliegensvlugge voetjes te beschikken. Glanzende sportcarrière misgelopen?

Natuurlijk niet! Elke mulit-millionaire voetballer zou zijn leven zonder na te hoeven denken opgeven om van deze prachtige stad de burgemeester te mogen zijn. Maar daarnaast had Cogen natuurlijk ‘hulp van de trucendoos’, zoals nieuwslezer Philip Freriks het zei. Maar toch een geinig grapje van onze Job.

Trouwens, de plek waar het filmpje is opgenomen is niet z’n echte werkkamer. Zo cliché is Cohen niet. Het is de bieb van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, want zijn echte werkkamer was te modern.

Check de site van WK Amsterdam voor het filmpje.

Lees ook:Cohen op een na de beste burgemeester
Lees ook:Burgemeester van Haarlem loopt met Amsterdamse ambtsketen rond
Lees ook:Amsterdam te koop voor Second Life
Lees ook:Stad waar alles kan
Lees ook:Polak beste Amsterdamse burgemeester 20ste eeuw

1 Reacties // Reageer

One thought on “Job Cohen blijkt topvoetballer

  1. Swillie

    Mooie vervanger voor Cocu… Wel erg leuk dat ie hier aan meedoet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>