Burgemeester Van der Laan uitfluiten of niet uitfluiten, that’s the question

huldigingEberhard van der Laan is de burgemeester van Amsterdam, dus er zit niks anders op dan hem morgen flink uit te fluiten, mocht Ajax van Willem II winnen. Tradities zijn er voor mij niet per se om in ere te houden, maar deze is me wel dierbaar. Als Ajax iets wint dan wordt de eerste burger van de stad uitgejouwd. Prachtige folklore. Toch heb ik ook met de beste man te doen.

Oké, hij bepaalt uiteindelijk dat we niet in de binnenstad huldigen. Hij bepaalt ook tegen de wens van de supportersvereniging in dat het direct na de wedstrijd gebeurt. Dat dit mij persoonlijk veel en veel beter uitkomt is bijzaak, het gaat om het principe. Ook zeurt hij om meer geld van Ajax voor het feestje.

Hij doet dus dingen die ik als Ajaxsupporter vervelend vind. Maar als ik eerlijk ben, zijn het ook zaken waar ik het als Amsterdammer wel mee eens ben. Mijn binnenstad hou ik liever heel, en geld van de gemeente is ook mijn poen.

Daar komt bij dat Van der Laan zelf naast Amsterdammer ook net als ik zijn hele leven al een trouwe Ajacied is. Dan begrijpt hij de onvermijdelijke hoon van morgen dus wel – wie weet heeft hij een voorganger ook ooit zo behandeld -, maar het zal hem toch ook nog pijn toen.

Wie weet wissel ik mijn Ajaxsupportergefluit wel af met een liedje namens de Amsterdammer die ik ook ben. Zijn achternaam past namelijk prima in dat wijsje dat we altijd voor van der Vaart zongen.
Nee, dat is toch wat te verwarrend. Ik denk dat ik gewoon wijselijk stil blijf. Ik wens de burgemeester in ieder geval sterkte toe.

Lees ook:Republikein en Ajacied Van der Laan gaat een zware week tegemoet
Lees ook:Burgemeester Van der Laan bij Pauw & Witteman over aanpak veelplegers
Lees ook:Van der Laan wil krakersdemonstratie van zaterdag naar de Stopera verplaatsen
Lees ook:Herinneringen aan jarige Johan Cruijff worden verzameld door het Amsterdam Museum
Lees ook:Ajacied én Amsterdammer zijn valt burgemeester Van der Laan zwaar tijdens huldiging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>