Ja, er is een taboe te doorbreken over homo’s in het voetbal

In een eerder stuk leken de onhandige uitlatingen van Frank de Boer over homo’s me een goed uitgangspunt voor een eerlijke discussie binnen de voetbalwereld. En ja hoor, in de Volkskrant staat een opiniestuk van oud-Ajacied en historicus Jody Turpijn.

Is er wel een taboe te doorbreken over homo’s in het voetbal?” staat er boven. Turpijn beweert dat er verhoudingsgewijs weinig homo’s in het voetbal zijn.

Hij zegt onder andere “In het betaald voetbal zijn er geen zachte jongens. (…) Homo’s zijn over het algemeen zachter en liever dan de gemiddelde heteroseksueel. In ieder geval de homo’s die ik ken. Ik kan me voorstellen dat zij op een gegeven moment denken: ‘ik kap ermee. Hoe goed ik ook ben of hoe leuk ik de sport ook vind.’

Ik vind deze uitspraak minstens zo schokkend als de uitlatingen van Frank de Boer. En hier is dus wel langer over nagedacht.
Homo’s vallen over het algemeen eerder op iemand van hetzelfde geslacht dan de gemiddelde heteroseksueel. Punt. Dat is het. Stereotyperingen, als dat ze zachter en liever zouden zijn, houden alleen maar meer kasten langer op slot.
(Ik ben overigens ook veel te zacht en te lief voor topsport. Wie niet? Zou ik nu aan mijn geaardheid moeten gaan twijfelen? Zou mijn voorkeur voor vrouwen ineens bijzaak zijn?)

Het is inmiddels wel overduidelijk: JA, er is een enorm taboe te doorbreken in het voetbal / de maatschappij. Mijn gedachtegang over Franks uitspraak is alleen maar bekrachtigd. 

 

Hier het hele stuk van Jody Turpijn

Mijn stuk als reactie op de uitlatingen van Frank de Boer

 

Volg Amsterdam.blog.nl via Facebook

Volg mijn Ajax alter ego Stoeltje 63 via Facebook

Lees ook:Frank de Boers opmerking over homo’s zet in ieder geval tot nadenken
Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer
Lees ook:Ajax-AZ een positieve draai geven, het kan
Lees ook:Voetbal ruiken in De Balie bij het Total Football Festival
Lees ook:Jody Lukoki is nu toch echt ex-Ajacied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>