Conservatorium Hotel opent naar verwachting al in december

In de Volkskrant vanochtend een stuk over het Conservatorium Hotel aan de Van Baerlestraat met de titel Amsterdam is toe aan het summun van luxe. Ik fiets regelmatig langs het gebouw, maar stond er nog niet bij stil dat het al in december als hotel opent.

Het zeer luxe hotel heeft 129 kamers variërend in prijsklasse van 325 tot 5.000 euro per nacht. In het stuk van verslaggever Jaap Stam komen de ambities van het bedrijf goed naar voren. Commercieel directeur Jeroen Sirag over de speciale classificatie voor ultraluxe hotels: “Wij denken niet in sterren. Sterren staan aan de hemel. Het is aan de gasten om ons te beoordelen.”

De buurt is belangrijk voor het bedrijf. Sirag: “We willen het pand teruggeven aan de gemeenschap. Het gebouw heeft een publieke functie gehad en we zien graag dat de buurt het hotel ziet als een tweede huiskamer, waar bewoners komen om te vieren, te eten en te drinken.” In de brasserie worden er dan ook niet alleen pannenkoeken geserveerd van boekweitmeel met zalm en kaviaar, maar ook gewoon met appel en stroop. Bier is er vanaf 4 euro, een kop koffie vanaf 3,75.

Hoewel het fantastisch is dat de stad er een hotel van allure bij krijgt, heb ik na het lezen van het artikel een lichte heimwee naar dat oude anonieme Conservatorium.

Lees ook:Stedelijk haalt grote Japanse investeerder binnen
Lees ook:Autopon Overtoom terecht Rijksmonument
Lees ook:La Rive beste restaurant provincie volgens Lekker ’07
Lees ook:Nieuw groot hotel voor Amsterdam
Lees ook:Ajax mag tegen Groningen best slaapverwekkend spelen, ‘we’ worden namelijk kampioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>