Barça – Ajax werd gewonnen door het uitvak

ajax-car-kitUiteraard kon geen enkele Ajacied ook maar een seconde echte spanning hebben gevoeld gisteren. Daarvoor waren de machtsverhoudingen nou eenmaal te groot. Toch vond er – in ieder geval bij mij, maar ik sta daar vast niet alleen in – iets interessants plaats tijdens de wedstrijd. Het concept van in de eerste plaatst Ajaxsupporter zijn en pas daarna voetballiefhebber werd erg goed voelbaar.

Ik geniet uiteraard al jaren, net als iedereen, van Messi, Iniesta en FC Barcelona. Onmogelijk om dat niet te doen. Er zijn mensen die het perfect uitgevoerde tikkie takkie zo nu en dan beu zijn en het saai noemen, maar koud laat het natuurlijk niemand. Gisteren zag ik ook wel dat het Catelaanse team geweldig speelde, maar voor het eerst zag ik het van de andere kant.

Als Iniesta of Messi aan de bal waren lette ik voor het eerst veel meer op de verdediging dan op hen. Bij de goals van Messi was ik dus meer met Vermeer  bezig dan met hem. En de Ajaxkeeper deed werkelijk niets fout. In de herhaling zag ik de handelingen van de beste speler op de planeet dan iets beter en hoorde mezelf dingen roepen als ‘waarom scoort die klootzak nou zo’n geniale goal?’

De emotie bij zo’n uitroep is ook moeilijk te vangen. Als Barca maar met 2-0 had gewonnen had dat  als een overwinning gevoeld. Er was geen enkele verwachting, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ineens in een neutrale toeschouwer verandert. Een interessant concept.

Je zou ook bijna medelijden krijgen met Barcelonasupporters. Zij mogen nooit eens tegen FC Barcelona spelen, kunnen alleen maar verliezen in zekere zin. Je merkt dat ook aan het publiek in Camp Nou. Dat staat nooit op de banken. Gaat nooit los. Door de tv hoorde ik gister dus ook alleen die paar duizend Ajacieden, in de nok van zo’n beetje het hoogste stadion van Europa. Die gingen zo nu en dan goed los. Zij hebben dan ook met 20-0 gewonnen.  

Lees ook:Begrip voor Margraten na FC Barcelona – Ajax
Lees ook:Gezien bij IDFA: Messi
Lees ook:Cup met grote oren in het Amsterdam Museum
Lees ook:Ajax – FC Utrecht zonder uit-supporters: BE-LA-CHE-LIJK
Lees ook:Ajax – FC Groningen is gelukkig geen potje tennis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>