O nee hè? Nu begin ik zelfs over dat koningslied

wortelsEn ik had me nog wel zo voorgenomen om niet over dat koningslied te beginnen, heb er ook geen noot van gehoord, maar toch kan ik er niet meer omheen. Het maakt me behoorlijk duidelijk hoe enorm koningsgezind we hier zijn.

Zelf probeer ik me deze dagen te distantiëren van 30 aprilnieuws. Ik word er kriegel van. Toch snap ik het idee achter die erfelijk belaste familie wel. Ze hebben een functie die al die emoties rond dat lied ook perfect tonen. Het is een bindmiddel om je paspoort tot leven te laten komen.

Dat die Ewbank en een blik B-BN’ers een slecht lied maken, is op zichzelf geen nieuws natuurlijk. Een goed lied zou dat eerder zijn. Maar een slecht lied dat op 30 april bij een overdracht van de Oranjes massaal gezongen moet worden, schijnt voor velen als iets rampzaligs te voelen.

Iemand beweerde op Twitter dat het lied fantastisch is voor het Republikeins Genootschap, maar het tegendeel is waar. Uit al die haat tegen dat lied spreekt juist een grote liefde voor die oranje luchtbel. Ik hoor in mijn omgeving nooit iemand over de Van Burens, maar nu is me wel duidelijk dat ik beter moet gaan opletten. Ook zonder voetbal is die vreselijke kleur populair.

Misschien zitten die lui er zelf wel stiekem achter. Dat WA opdracht gaf om zulk prutswerk af te leveren. Was het een test om te kijken wat zijn onderdanen van hem vinden. Nou Lex, maak je geen zorgen jongen, we zijn kennelijk dol op je. Een prettiger idee tenminste dan te denken dat we als volk graag zeiken om het zeiken.

Lees ook:Deze week is de finale van het Amsterdamse lijflied
Lees ook:Die klote fouten moeten gewoon in dat klote lied blijven
Lees ook:Dat stadion waar Nederland tegen Roemenië speelde ken ik niet
Lees ook:Meerdere steden willen 538 ‘Museumpleinfeest’ op Koninginnedag uit de brand helpen
Lees ook:Nog even en ik verhuis naar het kamp van Joanna

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “O nee hè? Nu begin ik zelfs over dat koningslied

  1. voxnulla

    Leuke analyse, maar het klop niet helemaal.
    Tegen dit lied zijn is niet direct een stem voor de monarchie. De meeste mensen zijn ertegen omdat het objectief broddelwerk is dat uit naam van “het volk” wat dat dan ook betekend komt.
    Redenen zijn dat mensen helemaal niet uit hun naam iets aan willen bieden of dat ze het belachelijk vinden dat van hun belastingcenten zo’n wanprestatie neer is gezet. Daarbij komt dat de commerciële muziek pooiers iedereen zo lang en veel mogelijk wil confronteren en treiteren met deze oor-aids. Dat is ook iets om je tegen te verzetten.

    Ik denk dat het grootste probleem is dat die Gooise tokkie entertainers zich opeens dusdanig kunstzinnig voelen dat ze werkelijk het idee hebben dat alle kots die ze produceren zomaar aan iedereen opgedrongen kan worden en dat we het nog leuk moeten vinden ook. Ze denken werkelijk dat hun keutels van goud zijn en dat iedereen daar aan moet gaan likken in plaats van echte kunst en muziek tot zich nemen.
    Waarom kwaliteit nuttigen wanneer je elk half jaar het zelfde inhoudsloze album met mierzoete gezapige rotzooi kan kopen?

    Kritiek op deze onwaarschijnlijk goedkope wantvertoning is een noodkreet ter bescherming van het restant van kunst en cultuur dat deze fop artiesten als jaren lang aan het eroderen zijn.
    Die kut koning heeft daar geen reet mee te maken.

      /   Reply  / 
  2. Robbie Walters

    “John Ewbank reageerde eerder op zaterdagavond al op een kritisch berichtje. Een vrouw, op haar profielfoto afgebeeld met haar baby, zei “kromme tenen” te krijgen van de songtekst. “Waar heb je die schattige Chinese naakthond trouwens gekocht?”, reageerde Ewbank op de foto. “Zo een wil ik er ook wel.” ” Nou………. zó netjes is meneer J.E dus hier zelf óók niet. En dat iemand kromme tenen krijgt van dit lied kan ik me goed voorstellen. Écht wel. Maar ik snap de BN-ers ook……… Ze wilden SAMEN… een MASSAAL eerbetoon…. zoals Life Aid bijvoorbeeld. Hartstikke mooi… en je staat dan bij elkaar…. je doet állemaal je ding….. maar je vergeet met z’n allen één ding: HET PUBLIEK, HET VOLK…..!!!! En DAT zal het lied moeten dragen…… Het lied is dus NIET binnengekomen en dat heeft allerlei redenen. De tekst is niet om over naar (het konings)huis te schrijven. Niet alle BN-ers “hoeven” van het publiek…….. Sommige stukken van het lied WIL een groot gedeelte van HET VOLK niet eens horen, denk maar aan het rapgedeelte…. En……. last but NOT least……. HOLland is een KANKERland bij uitstek en is als geen ander bedreven in het totáál en compleet afzeiken van personen. Zelf heb ik daar niet zo’n moeite mee, MAAR als er kruipruimtefiguren zijn die blijkbaar zóver gaan dat ze doodsbedreigingen gaan uiten dan vraag ik me af of we niet beter OVERÁL MEE kunnen KAPPEN. We zijn OVER THE TOP, en we moeten TERUG, mensen. Als we als VOLK een beetje een EENHEID willen vormen of iets SAMEN willen doen, dan zullen we TOCH een beetje, een BÉÉTJE anders moeten gaan reageren. Anders is het straks: Nederland is een héél mooi land, maar er moesten geen Nederlanders wonen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>