Carnaval in Amsterdam is geweldig

Op AT5.nl zie ik een filmpje van Frank Awick over een carnavalsvereniging in Amsterdam. Carnaval, ik ben er dol op. Niet dat ik het ooit heb gevierd, ik heb altijd boven de rivieren gewoond. Deze dagen naar het zuiden trekken, heeft me ook nooit aangesproken. Ik geniet op afstand.

Liedjes over paarden in de gang, bloemetjesgordijnen, confetti in de reet (zie hier onder) en feestneuzen daar kun je me voor wakker maken. Ook Studio Sport is in het carnavalsweekend nog leuker. Een volwassen kerel in een uitvak met een konijnenpak aan en een chagrijnig baalhoofd. Geweldig. Groningensupporters die na winst op RKC de polonaise lopen als sympathieke middelvinger naar Waalwijk. Goed bedacht.

En dan die jaarlijkse journaalitems over diverse praalwagens waar hele straten hele weken in de vrije tijd aan hebben gewerkt. Ontroerend. Ik vind het oprecht geweldig. Allemaal in het land waar ik leef, maar niet bij mij in de buurt. Een ideale deal. Hier geen gedoe.

Op deze manier geniet ik al jaren en hoop het nog lang zo vol te houden. Nu maar hopen dat die carnavalsvereniging van Frank Awick dit ijzersterke concept niet komt verstoren.

 

Oud voetballer Björn van der Doelen (oa PSV) in topvorm:

Lees ook:Hoe heldhaftig is Frank Awick?
Lees ook:Heerlijk nagenieten van Feyenoord – Ajax
Lees ook:FC Barcelona ziet het wel zitten in Wesley Sneijder
Lees ook:Sinterklaas is geweldig
Lees ook:Frank de Boer is zo lekker Frank de Boer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>