Nieuwe metrostellen zullen snel wennen

Op AT5.nl zie ik foto’s van de nieuwe Metro’s die binnenkort gaan rijden. Dat werd tijd.

Toch is zo’n verandering ook een confrontatie met de menselijke behoudende aard. Achteloos stap ik al jaren in gammele rijtuigen die doen denken aan het Oostblok van voor de val van de muur. Nu ze verdwijnen doet dit toch een klein beetje pijn. Uiteraard zijn de nieuwe een stuk comfortabeler, dat is op de foto’s goed te zien. Eindelijk staan de rugleuningen ook tegen de zijkanten aan. Als in echte metropolen als Londen en Parijs. In de spits wordt staan een stuk dragelijker, maar de tijd van polygoon-icoon en halte-omroeper Philip Bloemendaal keert nu nooit meer terug.

Ik had het ook toen de gele trams veranderden in de wit-blauwe combino’s. Aan die waggelenden stadstreinen moet ik eerlijk gezegd nog maar zelden denken. Met de jaren gaat veel wennen, als het maar een vooruitgang is. Een geruststellende gedachte.

Lees ook:Nieuwe metro in een oud jasje
Lees ook:Zijn Ajax en El Hamdaoui eindelijk van elkaar verlost?
Lees ook:Vijfsterrenhotel opent in de oude Prinsengrachtbieb
Lees ook:Londenaren kunnen ons niet evenaren
Lees ook:N/Z-lijn, volgende episode in rampenproject

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe metrostellen zullen snel wennen

  1. Harrie

    Inderdaad. De leuningen tegen de zijkanten zoals in Parijs en London is veel beter dan het was. Leuke vergelijking met het Oostblok al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe metro’s er in het Oostblok uitzagen :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>