Museumpleinbuurtbewoners zijn massale evenementen beu

Veel buurtbewoners zijn al die evenementen op het Museumplein zat, lees ik op de site van Het Parool. Heel begrijpelijk. Je woont in een buurt met allure, omringd door de belangrijkste culturele instituten van de stad (geopend of niet) en dan wordt de omgeving regelmatig ontsierd door op bier en lawaai gedreven evenementen, voor een doelgroep die meestal niet direct tot dezelfde als de musea en het Concertgebouw behoort. 

Het Paroolartikel weet onder andere te melden dat er een muur is waar 600 koninginnedaggangers hun blaas op leegden. Het zegt al genoeg dat er een bewoner is die zich geroepen voelde om deze statistiek te verzorgen.

Natuurlijk stel je je in dit deel van de stad in op een beetje gedoe, het hoort erbij. Maar ik ben het met de bewoners eens dat het 538-gebeuren tijdens Koninginnedag en dan twee weken later de Ajaxhuldiging, wat veel van het goede was.

Eerdere stukken over dit onderwerp:
Is het Museumplein wel een geschikt feestplein?
“Huldiging van Ajax nooit meer op het Museumplein”

Lees ook:Is het Museumplein wel een geschikt feestplein?
Lees ook:Veel meer buitenlandse toeristen dan bij een ‘normale’ Koninginnedag
Lees ook:“Koninginnedag moet weer Amsterdams gezellig worden”
Lees ook:Laat het snel 1 mei zijn
Lees ook:Zijn Museumplein en Zuidas nou echt de enige Occupy-alternatieven?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Museumpleinbuurtbewoners zijn massale evenementen beu

  1. ed hardy

    Ik had gisteravond eigenlijk mijn hele route door het Vondelpark ‘lang zal ze leven’ moeten zingen, constant had iemand zich aangesproken gevoeld. Ballonnen, partytenten, enorme kleden, barbecues, hapjes, drank.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>