Ondanks die badkuip is het Stedelijk helemaal het Stedelijk gebleven

Dit weekend ben ik dan eindelijk weer eens in het Stedelijk Museum geweest. Ik had in de eerste week na de opening al een poging ondernomen, maar vond het te druk en ben toen maar weer eens naar het Rijks geweest. Ook niet verkeerd. Toch kan ik niet wachten totdat ook daar het hele gebouw weer in gebruik genomen wordt.

Het Stedelijk dus. Het is heel geruststellend dat het museum ondanks de grote verbouwing gewoon het oude vertrouwde Stedelijk gebleven is en dan groter. De nieuwe toegevoegde badkuip ten spijt, van binnen is haast niet te zien waar het nieuwe deel in het oude overloopt. De mooie houten vloer en de recht toe recht aan ruimtes met smetteloos witte muren zijn overal ingedeeld volgens het bekende principe. De ruime entree en de lange roltrappen in de maagdelijke koker vallen door hun strakke eenvoud ook niet uit de toon.

Door mijn recente bezoekje aan het Rijksmuseum viel het ander soort bezoeker van het museum me ook op. De lijnen in het gebouw en van de kunst liepen moeiteloos over in kleding en brilmonturen.

Het museum wil internationaal aanslaan. Waarom niet. Het maakt een goede indruk. Heb ik op dat gebied ook nog wat over de kunst te zeggen die er te zien is? Nee. Ga daarvoor zelf maar een kijkje nemen. Het is gerust de moeite waard.

Lees ook:Regen lokt mij tijdens de Uitmarkt gelukkig naar het Stedelijk Museum
Lees ook:Het Stedelijk blijft verrassend vertrouwd
Lees ook:Club 11 mag blijven
Lees ook:Stedelijk Museum heeft bouwer gevonden
Lees ook:Laatste kans om nog naar Temporary Stedelijk 2 te gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>