Regen lokt mij tijdens de Uitmarkt gelukkig naar het Stedelijk Museum

Ik heb de Uitmarkt zondag gebruikt om weer eens naar het Stedelijk Museum te gaan. Het was niet mijn plan, ik liep richting Boekenmarkt toen het voor de zoveelste keer begon te regenen vandaag. Zo gaan die dingen. Wel mooi dat er één regenbui is deze zomer die ik dankbaar kan zijn. Want wat is het Stedelijk weer mooi.

Wat er te zien is valt nog onder de noemer Temporary en dat heeft me eigenlijk maanden tegen gehouden. Onterecht blijkt nu. Wat ik zag is namelijk niet tijdelijk, eerder opgepoetst, maar dat is natuurlijk een woord dat het moderne Stedelijk nooit zou kiezen.
Het oude gebouw is mooier dan ooit en er is weer genoeg te zien. Wat? Ga zelf maar kijken, want hoewel de nieuwe vleugel nog lang niet af is, kan ik je verzekeren dat het Stedelijk weer helemaal terug is.

Lees ook:Zou er nog een Nederlander zijn die niet weet dat het Stedelijk weer opent?
Lees ook:Het Stedelijk blijft verrassend vertrouwd
Lees ook:Ondanks die badkuip is het Stedelijk helemaal het Stedelijk gebleven
Lees ook:Club 11 mag blijven
Lees ook:Paleis op Dam wordt (weer) wit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Regen lokt mij tijdens de Uitmarkt gelukkig naar het Stedelijk Museum

  1. Trenchcoat

    De regen doet je verbazen. Is het niet omdat je telkens weer nat wordt dan is het wel de nieuwe plekken die je bezoekt. Zo is het geen festivalweer geweest maar samen schuilen op een festival is toch ook heel intiem. Om vervolgens in de plassen te gaan dansen. Zo heeft de regen toch ook mooie kanten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>