Fietsers onder Rijks blijven ongehinderd

Amsterdamse fietsers hoeven zich geen zorgen meer te maken, het frustrerend om het Rijks heen moeten fietsen is tijdelijk. Dat bleek vandaag uit het definitieve ontwerp dat de architecten presenteerden.


De ingangen van het museum komen dus niet midden in de Cuyperspassage te staan, maar aan de zijkant. Dit is besloten na hevig verzet van stadsdeel Oud-Zuid tegen het originele plan. De muren van de passage worden afgebroken en vervangen door glas.

Aan beide kanten zullen bezoekers het museum in kunnen. De fietsers moeten nog wel eventjes blijven omfietsen, het plan is pas over drie jaar af. Als er geen vertraging optreedt ten minste, en dat is volgens ons altijd het geval bij grote bouwprojecten. Maar wellicht is het minder vervelend met in het vooruitzicht dat je uiteindelijk weer rechtdoor het Museumplein op kan racen.

Lees ook:Damrak is aan de beurt
Lees ook:Hoera, het onzinnige gesteggel over de fietstunnel onder het Rijks zet door
Lees ook:PSV’ers hebben geen coma nodig
Lees ook:Dodehoekspiegels op kruispunten in de stad
Lees ook:Club 11 mag blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>