Messi zal dus niet in de Arena spelen

SAMSUNGMessi doet dus niet mee, dinsdag 26 november, tegen Ajax in de Arena. Heel raar. Het feit dat nieuws over een speler van een aankomende tegenstander me iets doet klopt al niet. Maar het gaat wel even over de beste speler van de wereld. Dus vergeef me.

Zo intens als ik tijdens wedstrijden met Ajax bezig ben, zo weinig ben ik doorgaans op de hoogte van de tegenstander. Des te meer indruk maken spelers dus die door dit eenvoudige principe heen weten te breken.

Het begon ooit met Jozsef Kiprich – kun je nagaan. Met de uitstraling van een ongemotiveerde Z-verkoper verraste hij me in het Olympisch Stadion met onnavolgbare acties. Ik kende hem al van tv, maar in het echt was hij ineens ook buiten dat kadertje te volgen en werd duidelijk dat hij toch niet zomaar wat deed. Als Kiprich al zo’n indruk op me maakte, kun je wel nagaan wat Romario, Ljunberg, de Ronaldo’s en Balotelli voor effect op me hadden.


Buiten beeld

Nu zou ik dus eindelijk Messi ook in het echt gaan zien. Zien hoe hij zonder bal – buiten beeld – zijn wereldfaam voorbereid. Zien hoe aan de bal alle anderen op hem reageren. Zien dus hoe fenomenaal hij echt is. Helaas.

In andere tijden had ik gezegd: wie weet komen we hem in de finale nog tegen. Nu zeg ik: wie weet maakt Ajax nu een heel klein beetje kans op een punt. 

Lees ook:Hans en Trudy drukken hun stempel niet op Ajax – Real Madrid
Lees ook:Ajax loot Werder Bremen in UEFA-cup
Lees ook:Ajax kan na de 3-0 nederlaag in het Bernabéu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam
Lees ook:Wat als Ajax van De Graafschap had gewonnen?
Lees ook:Gezien bij IDFA: Messi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>