Zou Ivo Opstelten weten wat hij doet met voetbalsupporters

stoplichtBeste minister Opstelten,

In de auto rijd ik zo goed als nooit door rood. Ik zou niet durven, dat zou een dure grap zijn. Maar het is ook niet nodig. In Nederland zijn die dingen zo afgesteld dat je nooit heel lang stilstaat. In de jaren negentig dreigde het nog even mis te gaan, maar toen zijn heel veel kruisingen vervangen door veel handigere rotondes. Er is toen goed naar het buitenland gekeken en Brits succes is voor de Nederlandse situatie geschikt gemaakt. Chapeau. Het is daardoor nooit uit de hand gelopen.

Helaas wil ik het verder helemaal niet over verkeerslichten hebben, maar over voetbalsupporters. Sorry. Een onderwerp waar u het duidelijk nooit over wil hebben. Anders zou u ze wel een stuk serieuzer nemen.

Als ik het met vrienden die nooit in een voetbalstadion komen over uw draconische maatregelen heb, hoor ik maar al te vaak dingen die neerkomen op “dan zullen ze het er wel naar gemaakt hebben.” Tja, dat moet ook het hoofdpunt van u beleid zijn. Het merendeel van de mensen dat te laten denken. Gefeliciteerd, dat is u helemaal gelukt.

Zelfs trouwe supporters weten al niet meer beter. Verplichte buscombi’s, of als ze met de auto mogen verplicht op een bepaald tijdstip – kort voor de aftrap – bij een bepaald tankstation omwisselen, zodat de binnenstad van de te bezoeken club bespaard blijft van die randdebielen van voetbalsupporters. Stel je voor dat zo’n neanderthaler z’n collega of zwager die voor een andere club is, ook vlak voor of na een wedstrijd ziet. De gevolgen zouden niet te overzien zijn.

Ik heb het geduld niet om zo lang voor een stoplicht te wachten, ik ga dus nog maar heel zelden naar uitwedstrijden van mijn club. Jammer, maar ja, wat kan ik doen. Wel hoop ik op een rotondeachtige oplossing. Maar sinds vorige week is die hoop ver te zoeken.

Ik heb namelijk vernomen dat u en uw burgemeesters ook campagne voeren tegen supporters van beloftenteams. Terwijl tweede teams, naast familieleden van spelers, niet eens een natuurlijke fanschare hebben. Daar kijk je naar met het oog op het eerste.

Maar in Oss kregen Jong Ajax-supporters een behandeling of Ajax speelde. De dure buscombi zorgde dus dat er niemand in het uitvak zat en wat tieners in Ajaxshirtjes, waarschijnlijk uit Oss en omstreken, kregen te maken met een ME-peloton.

Beste meneer Opstelten, weet u echt waar u mee bezig bent? Het is duidelijk dat u blij bent dat FOX van onze nationale sport een tv-gebeuren maakt. Maar de paar gekken die, ondanks alles, nog niets liever doen dan gras ruiken – ook al is dát zelfs zo nu en dan kunstmatig – die laat u nu echt veel en veel te lang voor rood staan. Dat is al niet sympathiek, maar vooral niet echt slim en bovenal gevaarlijk.

Met vriendelijke groet,

Nicky Samsom

PS: Over uw net zo briljante inzichten met betrekking tot drones heb ik ook geschreven     

Lees ook:Uitsupporters in de Kuip zijn voor de thuisclub
Lees ook:Voorzitter Ajax: “Het beste moet nog komen”
Lees ook:Het ‘echte’ Ajaxlogo kijkt vooral naar de toekomst
Lees ook:Gezien bij IDFA: Superjews
Lees ook:Snel bier in de Arena, ik neem het nou al voor lief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>