Ajax – FC Groningen was echt weer zo’n heerlijk potje dat ik morgen weer vergeten ben

Stoeltje 63: Amateurs
(mijn column op Ajaxlife.nl)

Dat dit potje in het betaalde voetbal tijdens dit weekeinde van bezinning wél gewoon, wat mij betreft terecht, doorging, werd goed onderstreept door die indrukwekkende minuut stilte en de rouwbanden.

De spelers overdreven hun voorbeeldfunctie naar de amateurs echter behoorlijk. Ik mag hopen dat ze minstens voor het eerste halfuur contributie hebben betaald om in de Amsterdam Arena te mogen voetballen.

Mijn hemel, wat speelden die tweeëntwintig gasten in het begin beroerd. Van FC Groningen begreep ik het nog enigszins. Die hadden al die slordige fouten van de tegenstander totaal niet verwacht natuurlijk. De nummer elf van de competitie was vast niet met veel verwachtingen naar de Arena gekomen.

De knulligheid die Ajax echter liet zien, was tenenkrommend. Alsof ze door de masterclass in Madrid waren vergeten dat ze voor eredivisieniveau nog best wel wat in huis hebben. Christian Eriksen begon spontaan weer te sputteren en Viktor Fischer leek de kluts ook weer even kwijt.

Gelukkig was Derk Boerrigter in blakende vorm. Een geweldige actie van hem leverde die eerste penalty op. Die werd dan helemaal… lees verder bij Ajaxlife.nl

Lees ook:Ajax zet alles met dit kampioenschap in een ander licht
Lees ook:Ajax kan na de 3-0 nederlaag in het Bernabéu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam
Lees ook:Hoe laat is het eigenlijk bij Ajax
Lees ook:Hans en Trudy drukken hun stempel niet op Ajax – Real Madrid
Lees ook:Ajax – Celtic, een belangrijke wedstrijd om niets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>