Helmond ligt blijkbaar in Noord-Korea

Het ‘nieuws’ van een burgemeester die een zeer onschuldig grapje op Facebook likete, is nog bizarder geworden. De man voelde zich geroepen om voor zijn zeer onschuldige daad excuses aan te bieden. Terwijl we allemaal als kind leren dat je excuses aanbieden om niets gevaarlijk is.

Bepaalde media bedachten in deze nieuws-luwe tijd dat Ajax-fans woedend waren op een plaatje waarin een veetransportwagen werd gefotoshopt tot spelersbus. Het is een zeer neutrale grap omdat je het logo van elk sportteam op aarde op het ding kan plakken. Je zegt er hooguit mee dat je niet voor Ajax bent. Nou, ik ben niet voor PSV, moet ik daar mijn excuses voor aanbieden?

Naarstig gingen verschillende redacties opzoek naar iemand van Ajax die hier een mening over had. Die vonden ze uiteraard niet. Enkel een opmerking van de voorzitter van de Supportersvereniging die zei dat het wat onhandig was. Dat vind ik het al niet. Een onschuldig grapje liken, lijkt me hooguit in Noord-Korea een probleem, ongeacht je ambt. Maar vooruit, onhandig kun je het vinden.

Die opmerking van de voorzitter wordt ook door de komkommertijdmolen gehaald (lees: uit zijn verband gehaald) en er is zogenaamd een rel.
De burgemeester heeft er zo genoeg van dat hij zijn excuses aanbiedt. En wat hebben de Telegraaf, AD, ED, AT5, RTL Nieuws en vele anderen bereikt? Dat het vooroordeel over domme, lompe, lange tenen hebbende voetbalsupporters is opgeschoond. Bedankt allemaal.

En oprecht bedankt voor dit doorzichtige inkijkje hoe nieuws vaak wordt gemaakt. Met de aankomende verkiezingen kan ik mijn opgepoetste vooroordeel over sommige media vast ook goed gebruiken.

 

Volg mijn Ajax alter ego Stoeltje 63 op Facebook, maar denk goed na voor je liket

of Twitter

Lees ook:De laatste tijd lijken alle remmen los bij massamedia
Lees ook:Belhamel uit Ede krijgt het door tweet aan de stok met de Twittergoegemeente
Lees ook:Zomaar een dialoog op de Zeedijk op de avond na Nederland – Denemarken
Lees ook:Onschuldig plaatje wordt in media misbruikt om supportersrivaliteit te overtrekken
Lees ook:Ajaxnieuws begint flink te irriteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>