Terrasstoelen herindelen terwijl de Titanic de verkeerde kant op vaart

Amsterdam is een topstad, alleen dat weet de rest van de wereld nog niet. Daarom heeft wethouder Lodewijk Asscher een plan bedacht om A-city beter op de kaart te zetten. De kritiek op zijn ideeën: nog weinig concrete doelen. Zoals aanwezige bij de presentatie Michiel Frackers het zegt tegen at5: ‘Voor hetzelfde geld is dit een heel uitgebreid plan over hoe we op de Titanic de terrasstoelen aan het herindelen zijn terwijl de boot gewoon de verkeerde kant op vaart.’


En inderdaad, Asscher komt met veel vage termen zoals ‘goede sfeer in de stad’ en ‘betere reputatie’. Zijn plan Amsterdam Topstad gaat er om dat er meer bedrijven naar Amsterdam komen en dat ook meer ‘talent’ zich hier vestigt. Daarmee bedoelt de wethouder slimme studenten.

Deze plannetjes doen me denken aan een reclamebord waar ik vandaag lang liep. ‘Amsterdam Industriestad’ (boven) stond er op. Gelukkig niet, dacht ik. Want echte industriesteden zijn eentonig, lelijk en saai. Waarom toch die noodzaak om van Amsterdam een bedrijvenparadijs te maken?

Rond het WTC en bij de Rembrandttoren is het best mooi, voor hoogbouw dan. En natuurlijk is de economie belangrijk. Maar vernachelen we met al die architectarische hoogstandjes en de stropdassen die er in werken niet de sfeer van Amsterdam als historische cultuurstad?

Lees ook:Amsterdam Talentenfabriek
Lees ook:Amsterdam: Balkenende moet Zalm stoppen
Lees ook:Ascher over vertrek Zalm: “romantische boekhouder en vertegenwoordiger van een tijdperk”
Lees ook:Amsterdam niet blij met troonrede
Lees ook:Vieze auto: duur parkeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>