De Olympische Spelen gaan ongetwijfeld weer voor een cultuurshock zorgen

De Olympische Spelen zijn enorm goed in het verkopen van amusement waar gewoonlijk niemand op zit te wachten. Daar kan de Tros nog wat van leren. Ik weet dat ik de komende weken met grote aandacht verrichtingen van boogschieters, kogelstoters, roeiers, hoogspringers, zwemmers, volleyballers en schermers ga volgen. Doe ik anders nooit en ik kan het me nu nog helemaal niet voorstellen. Maar het is hartje zomer van een schrikkeljaar, dan gebeurt dat altijd.

Vanavond steekt er iemand een waakvlam aan en bam, al die tobbedansachtige sporten zijn in een klap belangrijk. Hoofdgeitenbreiers noemen we dan ook spontaan chefs de mission. Nu nog een volkomen belachelijke titel. Straks volkomen normaal.

Voor zo’n groot evenement is het best handig om je wat in te lezen, dacht ik. Leuk om te lezen dat de Nederlandse equipe (ook al zo’n schrikkeljaarwoord) voor 30 procent uit Amsterdammers bestaat.  Maar verdere info vergaren lukt me dus niet.
Oké, over het wielrennen morgen en overmorgen weet ik nu wel het een en ander en ook van het voetbaltoernooi ben ik best op de hoogte. Dat komt alleen maar omdat mijn interesse daar altijd al ligt.

Voor de rest is het allemaal zoals elke nieuwjaarsdag bij het staren naar schansspringers in Garmisch Partenkirchen. Vol concentratie kijken, maar totaal niet weten waarnaar. Leuk wel. Een beetje als reizen naar een zo ver mogelijk land voor de allergrootste cultuurshock. Maar o, wat heb ik nu al heimwee. Kan niet wachten tot we weer thuis zijn en de voetbalcompetitie gewoon weer lekker begint.

Volg Amsterdam.blog.nl op Facebook
Volg Stoeltje 63, mijn Ajax alter ego, op Facebook

Lees ook:Die overgang van Ajax naar Oranje gaat me veel te snel
Lees ook:Ajax zet alles met dit kampioenschap in een ander licht
Lees ook:Zijn we wel klaar voor een 4G-netwerk?
Lees ook:Op de fiets naar PSV-uit
Lees ook:De Arena blijft gewoon ‘lekker klein’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>