Playboymodel met fantastische punten

foto van www.fdhsystems.nl

foto van www.fdhsystems.nl

Bij AT5 worden tweets van iemand gebombardeerd tot nieuws. Gewoonlijk iets wat ik goedkope sensatiezucht vind. Maar nu gaat het over een onderwerp waar ik deze week ook mee in mijn maag zit. Het gebruiken van camera’s om gebiedsverboden te handhaven. Dat vind ik een doodenge ontwikkeling.

De tweets waar AT5 het over heeft zijn van Playboymodel Ancillia Tilia die een heldere boodschap heeft:

Area restriction is going to be the next big thing; ‘You are not authorized to enter this area w/ your religion/gender/skin colour/résumé.’”

Inderdaad. Waar ligt de grens en vooral: wie bewaakt die?

Onder het artikeltje een zeer voorspelbare reactie:

als je een schoon geweten heb , heb je niets te vrezen , die arrogante playboy chick zoekt nu overal iets achter,,, ppppffff ga een kantoorbaan zoeken en weg uit de publiciteit !

Voor mij geeft deze persoon de essentie van het probleem perfect weer. Zolang de meerderheid blijft denken dat je met een zogenaamd ‘schoon geweten’ buiten de discussie blijft, wordt het natuurlijk alleen maar erger.

Die grens van wat nu een ‘schoon geweten’ is en wat niet, zegt nog niets over de toekomst. Los van een ongelukkige samenloop van omstandigheden die ervoor kan zorgen dat jij voor iemand anders aangezien kan worden, weet je simpelweg niet wie in de toekomst de macht over die camera’s heeft. Wie er dan oordeelt over jouw (schone) geweten, achtergrond en overtuigingen. (Overigens vertrouw ik Ivo Opstelten nu al niet echt.) 

Ik kan verwijzen naar gruwelen uit de wereldgeschiedenis en naar visionaire schrijvers als George Orwell, maar dat hoeft hopelijk niet. Want als je er heel even over nadenkt moet je toch wel inzien hoe doodeng deze ontwikkeling is. Ik zie het nu in ieder geval als mijn burgerplicht om me er druk over te blijven maken, al heb ik verder nooit in de Playboy gestaan.

Overheidsbemoeienis heeft een grens en die moet bewaakt worden. Noem het naïef. Maar schoon of niet, ik zal zorgen dat ik op dit vlak geen narigheid op mijn geweten zal krijgen. Ppppffff.   

Lees ook:Indische Buurt wil mobiel cameratoezicht
Lees ook:Geen porno meer in Power Zone
Lees ook:Word vrienden met de Vondelkabouter
Lees ook:Al die aandacht voor rauwe groente eters is voor mij de druppel
Lees ook:Hotel Arena zoekt barkeeper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>