Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt een dure grap op de A2

A10Vanaf vandaag is er dus ook trajectcontrole tussen Utrecht en Amsterdam. De andere kant op – van hoofdstad naar domstad – is dat er al een tijdje.

Snelheidscontroles vind ik een prachtig voorbeeld van de band tussen individu en overheid. Vlak voor de verkiezingen verhoogde de VVD de snelheid her en der naar 130 kilometer per uur. Het is dus al te gebruiken voor symboolpolitiek. Toch gaat het heel wat dieper.

De maximumsnelheid verlagen tot 80 kilometer per uur zou op zo’n beetje alle fronten een enorme verbetering  zijn. Het is beter voor het milieu, de portemonnee en ook niet onbelangrijk, er zouden jaarlijks aanzienlijk minder doden en gewonden te betreuren zijn. In een klein land als Nederland zou het ook niet eens zoveel reistijd schelen. Wat vooral in het geding is bij het nemen van zo’n drastische verandering, is de vrijheid van het individu.

De massale onverschilligheid over PRISM zal bij het verlagen van het autorijtempo geen stand houden, dat weet ik zeker. Dat de overheid neust in al onze privézaken is lang zo erg niet als het begrenzen van het rechter gaspedaal.

Het zegt veel over onze soort. Zelf vind ik dat slakkentempo op die vijfbaans-A2 ook een gruwel. Terwijl ik maar al te goed besef wat het nut is. En nu kun je dus niet eens meer burgerlijk ongehoorzaam zijn zonder een flinke boete te krijgen. De gok is een zekerheid geworden. Oef, het valt allemaal niet mee. We zijn wel gewaarschuwd. Dat is ergens nog wel netjes van big brother.

Lees ook:10 dingen die Amerikanen van Amsterdammers kunnen leren
Lees ook:Een derde van de te-dicht-bij-scholen-coffeeshops staan in Amsterdam
Lees ook:Bijlmerramp wordt vanavond herdacht
Lees ook:Maak ook gebruik van chauffeursdiensten!
Lees ook:Een op de vijf Amsterdamse seksbedrijven moet dicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt een dure grap op de A2

  1. psychic source complaints

    Not a psychic and definitely not leaves or playing cards.
    I like the Wizard of Oz concept retro greeting playing cards which you
    can discover at the preceding link. This is exactly where
    the psychic readers arrive in.

    Feel free to visit my web page; psychic source complaints

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>