Dan is een knuffelaap met een roze jurk toch ook nieuws

Foto van Dichtbij.nl

Foto van Dichtbij.nl

Nu het landelijke nieuws al weken wordt gekaapt door een typisch regionaal nieuwsitem is het voor echte lokaalnieuwsredacties natuurlijk lastig om nog te scoren. Waarom die gruwelijke moord van die vader op zijn kinderen buiten Zeist en omgeving al die nieuwsrubrieken vult, is mij in ieder geval een raadsel. Particulier drama – hoe vreselijk ook – lijkt me meer iets voor ander soort programma’s. Hier extra journaals voor inlassen komt op mij over als ranzige sensatiezucht.

De wraak van AT5 is prachtig. Ook zij kloppen iets op wat natuurlijk helemaal geen echt nieuws is, iets dat ook puur op menselijk sentiment speelt. Iets positiefs in dit geval.

Een meisje had in het Pinksterweekend haar knuffelaap in de tram laten liggen. En na verschillende oproepen in lokale media is hij terecht. Nieuws van niks ook, maar erg aandoenlijk. Ik hoop dat de landelijke nieuwskanalen deze knipoog hebben begrepen, zodat iedereen nu weer een stuk serieuzer aan het werk kan. Op zoek naar echt nieuws.

Lees ook:Scootmobielbestuurder overlijdt na botsing met tram
Lees ook:Eigenlijk kun je niets anders dan medelijden hebben met FC Barcelona
Lees ook:Excuus om Lieve Céline even onder de aandacht te brengen
Lees ook:Zijn we wel klaar voor een 4G-netwerk?
Lees ook:Een jaar undercover op de tram in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>