Voor royalty-nieuws moet je nog altijd bij anderen zijn

amsterdammertjeIk ben allergisch voor royalty-nieuws. Niet erg handig deze weken met een blog over Amsterdam. Maar het is niet anders.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen het koningshuis, ben geen republikein, ik ben gewoon totaal onverschillig. Doorgaans kun je heel goed om die lui heen. RTL-Boulevard kijk ik niet, Vorsten en andere roddelbladen lees ik niet.

Maar nu er een troonswisseling aan komt menen ook anderen over het wel en wee van erfelijk belaste blauwbloedigen te moeten berichten. De NOS schept zelfs op over hoe enorm het mediaspektakel wordt dat zij gaan brengen. Het is bijna niet uit de weg te gaan. Toch zal ik mijn best blijven doen. Tot nu lukt het aardig.

Dat Koningslied heb ik bijvoorbeeld niet gehoord. Hoop dat zo te houden. Via Twitter weet ik dat zo’n beetje iedereen erover struikelt hoe slecht het is. Maar wat mij voornamelijk verbaast is dat iedereen zich er zo over verbaast. Verwachtte men een nieuwe Vijfde van Beethoven? Met een tekst van Annie M.G. Schmidt?

Ook bij tachtig procent van de tweets die ik las naar aanleiding van dat geregisseerde interview op tv dacht ik: kijk dan niet. Als je bij voorbaat al weet dat het je niets brengt, heb je de keus om iets anders te doen.  

Ik weiger nog in zulke lege illusies mee te gaan. Nogmaals, ik ben er dus niet tegen. Ik heb er gewoon voor gekozen om het te negeren. Ik zal me er dus ook niet aan storen. En dat gaat makkelijker dan je denkt. Voelt verlichtend ook.   

Dit blog hou ik natuurlijk gewoon draaiende. Over Amsterdams nieuws, allerlei ontwikkelingen in mijn stad en over Ajax. Alleen voor royalty-nieuws moet je elders zijn. Gewoon zoals altijd dus.

Lees ook:Nog even en ik verhuis naar het kamp van Joanna
Lees ook:Ook hetero’s komen nog graag naar Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Oud-West blijkt de hel
Lees ook:De armoedige aanblik van het Centraal Station heeft wel wat
Lees ook:Heerlijk nagenieten van Feyenoord – Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>