Brievenbusfirma’s belangrijker dan schoon geweten?

geen postDe Amsterdamse economie kan een flinke knauw krijgen door de wens van de Tweede Kamer een eind te maken aan brievenbusfirma’s, die multinationals gebruiken om zo min mogelijk belasting te betalen.Lees ik op Parool.nl.In de stad zouden hier zo’n drieduizend banen mee zijn gemoeid.’

Het zal allemaal wel. Slecht voor de economie en – daarmee dus ook – de werkgelegenheid als dit verandert. Maar dat klinkt bij mij een beetje alsof je de maffia maar niet aanpakt omdat dat zo zielig is voor de gezinnen van die lui. Of dat je de slavernij maar niet afschaft omdat al die plantages anders in zwaar weer zullen komen.

Oké ik overdrijf misschien een heel klein beetje. Maar die brievenbusfirma’s zijn echt behoorlijk fout. Het is moderne piraterij. Misschien bedoelde Balkenende dit wel toen hij het over een VOC-mentaliteit had. Want dat is het. Andere landen geld onthouden waar ze recht op hebben, omdat hier toevallig een belastingparadijs is gerecreëerd voor postontvangers.

In mijn ogen is het behoorlijk krom om over de door deze zeer schimmige maas in de wet geschapen welvaart sentimenteel te lopen doen.  Zo wil je toch ook je geld niet verdienen?   

Lees ook:Uitzichtbederver Schreierstoren viert 123ste verjaardag
Lees ook:Antwoord op een tweet over Zwarte Piet
Lees ook:Amsterdam Oud-West blijkt de hel
Lees ook:Opzet EK 2020 klinkt goed, met of zonder Amsterdam
Lees ook:Heineken kan volgens Greenpeace een stuk groener

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>