We staan in The New York Times dus we bestaan

Zou de New York Times ook zo enthousiast zijn als Het Parool iets schrijft over the Big Apple? Altijd als de Amerikaanse kwaliteitskrant namelijk iets over Amsterdam schrijft ben ik hier via AT5.nl of Het Parool meteen van op de hoogte. Zeker als het positief is.

Vandaag gaat het over een wereldwijde reisbestemmingenlijstje waar ‘wij’ nummer zes op zijn. Hoera. We bestaan. De campagne, waar je nu al die posters van ziet, voor Amsterdam 2013 werpt vruchten af. Grote appels onder andere.

Het is natuurlijk ook geniaal. Ons jaren in een zandbak laten leven en dat aan het eind brengen als een trekpleister. Amsterdam is gewoon weer zoals het moet zijn, met culturele instellingen die, na verbouwingen, open zijn. Geweldig dat iedereen er dan intrapt dat dit iets bijzonders is. Leve de marketing.

En die grachten dan? Die zijn dit jaar toch echt precies vierhonderd jaar oud. O ja, ik kijk er sinds 1 januari ook met hele andere ogen naar. O wee de toerist die in 2012 hier was, of van plan is om pas in 2014 te komen.

Dit jaar moet je echt hier zijn, je weet anders niet wat je mist. En mocht je het niet geloven, het staat ook in een heuse Amerikaanse krant. Nou ja, op hun website dan. Een gewichtig instituut. Vooral volgens sommige Amsterdamse redacties.

Lees ook:Beeld Koning brengt me op een idee
Lees ook:Rijksmuseum open, laten we dan maar doen of er niets gebeurd is
Lees ook:Amsterdammers sterven eerder door fijnstof
Lees ook:Máxima opent vanavond het Brasil Festival op het Museumplein
Lees ook:Amsterdamse cito-scores gemiddeld het hoogst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>