Duizenden jaren beschaving brengen ons sigarenzaken met overdadig staatslotengeluk

Wat is de mens toch een fascinerende diersoort. De homo sapiens sapiens, ofwel: de denkende mens. Maar met dat denken valt het niet altijd mee. Volksstammen die dachten dat een aantal dagen terug de wereld zou vergaan. En nu lees ik op rtvnh.nl dat er soortgenoten zijn die geloven dat de staatsloterij een voorkeur heeft voor loten uit een bepaalde sigarenzaak. Omdat er daar al grote prijzen gewonnen zijn.

Iedereen boven de veertien zal in dit land toch wel kansberekenen hebben gehad bij wiskunde. En zo niet, dan is het nóg vrij duidelijk dat het systeem van staatsloten van puur toeval afhangt. De kans is overal voor een ieder hetzelfde. Als er meer mensen bij een bepaalde zaak loten kopen, wat dus nu gebeurt bij zogenaamde gelukswinkels, gaat natuurlijk hooguit de wet van de grote getallen spelen. Dan wordt de kans groter in die winkel omdat er meer loten worden verkocht. Niet omdat die zaak meer geluk brengt.

Ik kan wel meer nuchtere praatjes houden hier, maar dat zal ik niet doen. Dat irrationele bijgelovige trekje bij onze soort heeft ook wel iets. Soms iets gevaarlijks. In dit geval niet echt. Dus kijk hier gerust waar die ‘gelukszaak’ in Amsterdam-West precies zit om loten te kopen.

 

Lees ook:Seksbaas Geerts verkoopt deel panden Wallen
Lees ook:Hippe soortgenoten Mini en Amsterdam vinden elkaar op het Leidseplein
Lees ook:Wietpas / Dope Pass / Haschisch-ausweis van de baan, Amsterdam opgelucht
Lees ook:Jeugdrechtswinkel moet sluiten
Lees ook:Er is helemaal niks mis met toeristen op huurfietsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>