Jongetjes van 15 en 16 molesteren grensrechter na sc Buitenboys B3 – sc Nieuw Sloten B1

“De toestand van de grensrechter die zondag in Almere door jeugdvoetballers van sc Nieuw Sloten is geschopt en geslagen is zorgwekkend.” Zo begint het artikel op Parool.nl over B1 voetballertjes van sc Nieuw Sloten die een grensrechter hebben gemolesteerd. B1! Dan ben je 15-16 jaar oud. Hoe gestoord kun je zijn?

Los van het feit dat een wedstrijd op dat niveau in december geen enkel belang kan hebben, vind ik het behoorlijk beangstigend dat zulke jonge gastjes tot zoiets in staat zijn. De man die zich vrijwillig inzet om kinderen te kunnen laten voetballen, is een dag later nog in kritieke toestand.

Het hele team is uit de competitie gehaald en van de betreffende crimineeltjes is het lidmaatschap van de club opgezegd. Ik mag hopen dat dit voor de rest van hun leven en voor elke club op aarde geldt.

De jongetjes zitten nu nog vast. Ik ben erg benieuwd wat verdere sancties zijn. Want het is duidelijk dat mannetjes die tot zoiets in staat zijn een behoorlijk gevaar zijn. Niet alleen op sportvelden, maar voor de hele maatschappij.

Hier een Radio 1-interview met de voorzitter van Buitenboys Almere, waar de wedstrijd werd gespeeld

In de loop van de dag werd het nieuws alleen maar gruwelijker hier een Volkskrantartikel met de kop Grensrechter uit Almere klinisch dood

Lees ook:Mitsubishi Forklift Stadion
Lees ook:Het doel van massaal voetbalwedstrijden afgelasten ontgaat me
Lees ook:Ook van het voetbalgeweld van afgelopen weekend leert niemand iets
Lees ook:Toekomst Türkiyemspor onzeker
Lees ook:Ajax wacht zware UEFA-avond tegen Espanyol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>