De landing van de A380 op Schiphol zal nooit meer zo zijn als gisteren

Dat de grootste Airbus ter wereld een dag geleden voor het eerst een officiële landing maakte op Schiphol, had voor vliegtuigspotter Gertjan Staphorst net zo goed een eeuw geleden kunnen zijn. Hij stond bij de verkeerde baan. Vandaag zou hij op precies hetzelfde tijdstip bij de juiste landingsbaan kunnen gaan staan, want het ding komt hier nu elke dag. Maar dat zou niet hetzelfde zijn. Het momentum is voorgoed voorbij.

Door miscommunicatie tussen Schiphol en enkele spotters, stonden een aantal vliegtuigfanaten gisteren bij de Polderbaan, terwijl de Emirates A380 op de Zwanenburgbaan landde.

Staphorst in een artikel in het AD: “Dit is echt ontzettend balen. Je wil het ding voor je neus zien, niet een paar kilometer verderop.” Op het droge feit dat de Airbus vanaf nu elke dag hier gaat landen, reageert hij: “Het is een sport om de primeur te zien, om het allereerste toestel dat landt te zien en er een foto van te maken.”

Het lijkt me sterk dat Gertjan Staphorst vandaag bij een landingsbaan te vinden zal zijn. Het zou mij niets verbazen als hij thuis ligt uit te zieken.

Volg Amsterdam.blog.nl op Facebook

Lees ook:De A2-trajectcontrole had op geen betere dag kunnen starten
Lees ook:Via Schiphol naar een andere planeet
Lees ook:Schiphol moet weer dokken
Lees ook:Meer vervoer Schiphol
Lees ook:Flinke uitdaging op de A2: we moeten ons aan de snelheid gaan houden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>