Het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa opent in Amsterdam-Osdorp

Volkskrantartikel 28-1-2012

In de Volkskrant een artikel over het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa, dat vanavond officieel de deuren in Amsterdam-Osdorp opent. De eigenaren Remco van Daal en Remco Hellingman krijgen met veel kritiek te maken. Van Daal:  “Je kunt vinden wat je wilt van Noord-Korea, maar wij hebben wel een opening gecreëerd tussen de mensen daar en hier. Dat is het doel.”

Om negen echte Noord-Koreaans personeelsleden te krijgen, is niet makkelijk geweest. Ze kregen pas een tewerkstellingsvergunning van het UWV, nadat helemaal duidelijk was dat er geen anderen in West-Europa te vinden waren die tot hetzelfde werk in staat zijn.

Het personeel kwam in december aan op Schiphol. Om al de 52 dozen aan meegenomen spullen door de douane te krijgen, heeft negen uur geduurd.

Vanaf vanavond wordt er onder andere zoete pompoensoep, sushi en sashimi geserveerd, sinaasappel gevuld met krab en aardappelpuree, kimmchi; soep van zwarte kip met ginseng.

Tussen de gangen door is er traditioneel Noord-Koreaans vermaak. Ook hangt er in het oude buurthuis diverse kunst uit het geheimzinnige, geïsoleerde, land.

Hier op Volkskrant.nl vind je een groot deel van de Volkskranttekst uit de papieren krant.

Lees ook:Is het Museumplein wel een geschikt feestplein?
Lees ook:In Amsterdam-Noord valt de meeste regen van Nederland
Lees ook:Billenknijpen voor Ajax-AZ
Lees ook:Dag van de Verontwaardiging verdient wel wat meer verontwaardiging
Lees ook:Verdacht koffertje op het Amstelstation legt trein- en metroverkeer plat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa opent in Amsterdam-Osdorp

  1. vakantiewoningen spanje

    Ik ben een grote foodie persoon en zijn geweldig om te weten dat de eerste Noord-Koreaanse restaurant is geopend in Europa … Ik geloof dat het voedsel gaat worden erg lekker … Ik zal dit restaurant zeker te bezoeken tijdens mijn reistijd ..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>