Concertgebouw blijft rustig tijdens incident

Het filmpje op At5.nl van het incident, in aanwezigheid van de koningin, gisteravond in het concertgebouw is indrukwekkend.

De zaal is vol en stil, men is in afwachting van de dirigent. Opeens staat er een keurig geklede meneer op het podium. Hij begint zijn verhaal en het blijft muisstil, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat iemand voor een jublieum van het Genootschap van Nederlandse Componisten meedeelt dat hij een dienaar van Allah is.
Het orkest achter hem blijft ook stil. Musici kijken elkaar pas na enkele zinnen wat aan en besluiten dan rustig op te staan en zeer beheerst te vertrekken. Met hun instrumenten.
De man praat door en zegt dat er geen bom is. De zaal blijft rustig. Geen sporen van paniek. Als suppoosten de man heel beschaafd van het podium afvoeren klinkt er applaus.

Er valt over dit incident vanalles te zeggen en te vinden. Het duurt bijvoorbeeld wel erg lang voordat er ingegrepen wordt. Toch vind ik de reactie van het orkest en de zaal heel mooi. Heel beschaafd. Het wordt tijd om weer eens naar het concertgebouw te gaan.

Hier kun je het filmpje ook zien.

Lees ook:Straatartiest stoort zich aan levende ‘standbeelden’
Lees ook:Melkweg breidt uit
Lees ook:Concertgebouw krijgt 2 miljoen
Lees ook:Geen porno meer in Power Zone
Lees ook:Concertgebouworkest tweede van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>