Paar maanden gratis autodelen in ruil voor je parkeervergunning in West

Stadsdeel West geeft de eerste honderd autobezitters die hun parkeervergunning inleveren driehonderd euro ‘autodeeltegoed’ om een aantal maanden auto delen uit te proberen.
Zelf heb ik mijn parkeervergunning al jaren geleden opgegeven voor een Greenwheelsabonnement, dus het aanbod van mijn stadsdeel komt voor mij te laat. Voor sommige buurtbewoners is het misschien het overwegen waard.

Aangezien mijn leven zich grotendeels binnen de A10 afspeelt was het wegdoen van een auto voor mij geen moeilijke beslissing. De kosten en het gedoe van het hebben van een auto mis ik geen seconde. Wel is de drempel om spontaan de stad even te verlaten een stuk verhoogd. De kosten van Greenwheels kunnen namelijk ook behoorlijk oplopen.
Omdat je per uur betaalt, moet je ook altijd vooraf een inschatting maken van je eindtijd. Verlengen gaat doorgaans heel makkelijk, maar als er een overnachting tussen zit, is een auto (regulier) huren al veel goedkoper.

Wat wel goed is aan Greenwheels, is dat er inmiddels zoveel autootjes zijn. Waar ik vijf jaar geleden nog weleens 2 kilometer moest fietsen voor een beschikbaar rood autootje, daar hoef ik tegenwoordig hooguit 200 meter te lopen. Als autobezitter moest ik mijn auto vaak een stuk verder achterlaten. Als Greenwheeler heb je dan ook nooit last van het parkeerprobleem.

De driehonderd euro kan voor twijfelaars een goede reden zijn om ook auto te gaan delen. Ondanks de nadelen is het, voor een leven binnen de ring, zeker het overwegen waard.

Overigens heb ik alleen maar ervaring met Greenwheels, terwijl er tegenwoordig natuurlijk veel meer soortgelijke bedrijven op de markt zijn.

Lees ook:Gemeente pakt nog meer auto’s af
Lees ook:Veel boetes bij grote politieactie
Lees ook:Strenge maatregelen voor schone lucht
Lees ook:Afvalenergiecentrale 90 miljoen duurder dan verwacht
Lees ook:Oplichters actief op tweedehands auto markt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>