Extra geld voor fietsenstallingen

Op de Paroolsite lees ik dat er de komende jaren 107 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor extra fietsenstallingen bij stations. Prima plan.
Sinds de fietsenrekverkiezing op het Raamplein in 2009 is er al het een en ander veranderd. We konden stemmen op onze favoriete stalwijze en ik neem aan dat het nietje hier hoge ogen heeft gescoord, want deze topper kom ik nu overal tegen. Het is een fietsparkeerplaats die zelfs handig is voor fietsen met zo’n bak voorop en ze zijn ook best mooi. 
Bij supermarkten hebben ze het fietsparkeerprobleem inmiddels ook behoorlijk getackeld, met naast die nietjes, ook die duidelijk aangegeven parkeervakken. Een oplossing die goed aansluit op de bakfietsexplosie. 

Bij het Centraal Station heb ik ook geen moeite meer om mijn stalen ros te dumpen. De stalling aan het IJ, aan de westkant van de ponten, maakt mijn leven al weer jaren makkelijker en die omgebouwde retro-pont aan de oostkant heeft het straatbeeld echt verrijkt.
Volgens mij is zelfs het probleem van de wees-/wrakfietsen al stukken minder en wordt het meerendeel van de fietsen die we zien gewoon gebruikt.

Hoe goed het ook gaat, die 107 miljoen extra waar ik over lees lijkt me erg welkom. Peanuts in verhouding tot al die asfaltuitgaven die zijn gemaakt voor onder andere het verbreden van de A2.

Lees ook:Ondanks extra fietsstallingen zal Amsterdam altijd geregeerd worden door parkeeranarchie
Lees ook:Chip in fiets tegen diefstal
Lees ook:Fietsen worden weer steeds vaker gejat
Lees ook:Voetganger krijgt voortaan voorrang in Amsterdam
Lees ook:Prima aanpak fietsenchaos Leidseplein stemt toch ook een beetje melancholisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>