Gezien: Micha Wertheim in De Kleine Komedie

SAMSUNGGisteravond zag ik Micha Wertheim met zijn voorstelling Voor je het weet. Deze naam slaat op het gegeven dat je als cabaretier vaak met een naam op de proppen moet komen, voordat je aan je voorstelling begint te schrijven . Vanwege de te drukken seizoensboekjes van de theaterzalen.

Een goede insteek, want naast een erg goede show geeft Micha ook een leuke cursus schrijven. Een groot scherm toont wat hij op zijn laptop aan het doen is. Hij vertelt ook hoe hij met torenhoge verwachtingen, het ondertussen krijgen van een tweeling en de altijd op de loer liggende writers-block omgaat.

Toilet
Boven alles is hij enorm grappig en wijs. Je gang naar het toilet, het zien van een tweeling in een kinderwagen en je visie op Joop van den Ende weet hij voorgoed te veranderen.

Fantastisch hoe Wertheim zijn ogenschijnlijke nonchalante stijl weer in een minutieus en waterpas in elkaar gestoken voorstelling weet te passen.  

Wat mij betreft de meest oorspronkelijke cabaretier van Nederland, waar niet veel meer over te vertellen valt dan: ga zien die man.       

Lees ook:Van den Ende wil Hazes ‘the musical’
Lees ook:Sloop Nieuwe De La Mar Theater begonnen
Lees ook:Hommage Ko van Dijk door Van den Ende
Lees ook:Amsterdams lokaal wereldnieuws
Lees ook:Parade in Amsterdam roept verschillende emoties bij me op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>