Gezien: Moderat in Paradiso

foto: Mirjam Happel

foto: Mirjam Happel

Elektronische muziek is voor mij puur uitgaansmuziek, geen genre waar ik me doorgaans in verdiep. De house-acts waarvoor ik bereid ben een kaartje te kopen, zijn al jarenlang op de vingers van een hand te tellen. Daar is sinds Lowlands 2013 een vinger bijgekomen. Moderat in de Bravo deed mij een kaartje kopen voor hun ADE-optreden in Paradiso. Een concert dat gister – door omstandigheden – pas gegeven kon worden. Het was het wachten meer dan waard.

De drie statische gasten achter hun knopjes wisten de catchy bliebjes en bonkjes geduldig op te bouwen tot een opzwepende eenvormige act. Een optreden dat in de uitverkochte intieme zaal nog beter tot zijn recht kwam dan in de enorme festivaltent.

Minstens zo mooi was de VJ-show in combinatie met andere lichteffecten. Wanden achter de drie stonden in een kruis opgesteld en toonden veel rechtlijnige figuren, voornamelijk in één kleur. De symmetrie hierin versterkte de uitgedachte klanken. Nu ik dit zo opschrijf besef ik dat dit kil kan klinken, gister kwam dit geen seconde in me op. Het was juist weer even eind augustus in Paradiso.

Lees ook:Justin Timberlake in Amsterdam ArenA
Lees ook:Amsterdammer kampioen luchtgitaar
Lees ook:Geen Eels in Paradiso voor mij
Lees ook:Ajax moeizaam langs sterk Roda JC in bekerwedstrijd
Lees ook:Gezien in Paradiso, op de valreep: Underworld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>