Bosz houdt Ajacieden deze zomer lekker bezig

SAMSUNGIn zekere zin is dit de mooiste periode van het jaar om clubsupporter te zijn. Je team is al gestopt met spelen – als je niet voor Real of Atletico bent dan -, dus staat de realiteit je dromen niet in de weg. Dit kan ook een nachtmerrie zijn, maar dat maakt voor het principe niet uit. Je wordt hoe dan ook geconfronteerd met de naaktste vorm van clubliefde.

Fischer
Neem Ajax, om maar een clubje te noemen. De speler die jouw club in veel facetten belichaamde, maar het nooit heeft kunnen waarmaken, gaat weg en de trainer die zijn carrière als speler bij Feyenoord rondliep, komt juist. Fischer vertrekt, Bosz arriveert, veel verwarrender wordt het niet. Zeker niet als er de komende maanden niet voor het echie wordt gespeeld.

De supporters die het 010-verleden van de nieuwe coach niet kunnen verkroppen, mogen nog de hele zomer boos blijven. Stiekem wel lekker. Een uitgerekte zeurende emotie krijgt karakter en kan alle kanten op. Het kan zuur worden, azijn. Maar het kan ook rijpen en een vol boeket krijgen. Je haat wordt nog platter of juist genuanceerder. Wie weet bedenk je je zelfs wel, op een camping in de Dordogne.

Fischer die oefenwedstrijden bij Middlesbrough gaat spelen kan ook boeiend worden. Als de goals en assists er bij bosjes uitkomen dan voelen wij ons genaaid, gebeurt dit niet dan is dat weer zielig voor Viktor. Zo’n talent gun je geen vervolg op de bank. Zeker niet bij zo’n stapje terug.

Euro2016
Komend EK wordt Ajax helemaal een vette worst. Die paar buitenlanders die wel mee mogen doen, bevestigen juist de vele afwezigen. Fischer en Bosz blijven ook die periode gemakkelijk in het achterhoofd.

Het is haast jammer dat het straks eind juli en vervolgens augustus wordt. Dat ooit de Europese voorronden en de competitie weer gaan starten. Tegen die tijd zijn alle scenario’s in onze hoofden al gepasseerd. Daar kan geen potje voor het echie aan tippen.

 

 

Lees ook:Peter Bosz zit voor gevoel al vier seizoenen bij Ajax
Lees ook:Ajax loot Werder Bremen in UEFA-cup
Lees ook:Kozakken Boys – Ajax, een romantisch affiche
Lees ook:FC Barcelona ziet het wel zitten in Wesley Sneijder
Lees ook:Vooruitblikken is nu veel logischer dan terugblikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>