Jong Ajax – Emmen en Manchester United – Chelsea is voor Fox een pot nat

ajax-car-kit“Straks zullen we schakelen tussen het Concertgebouworkest en de fanfare in het dorpshuis van Hoogkarspel”, daar opende Twan van Peperstraten zijn Foxprogramma gisteren mee. Oké, hij zei letterlijk: “en uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen op Old Trafford en De Toekomst”, maar dat is natuurlijk exact hetzelfde.

Dat programma op maandagavond is behoorlijk goed te verteren. Verfrissend om eens voetbal te zien in een voetbalprogramma. Vooral als ik tussen de samenvattingen door het geluid uitzet, kijkt het prima weg. Alle hoogtepunten van de Eredivisie en de grote competities van Europa in één programma.

Maar waarom de Jupiler League ons nou aangesmeerd moet worden alsof het kan tippen aan Manchester United – Chelsea, dat is me een raadsel. Het geeft Van Peperstraten en Van Halst direct de uitstraling van louche tweedehands autoverkopers. En dan hebben ze het niet eens over mooie affiches als Willem II – De Graafschap, of Sparta – Helmond Sport. Nee, ze verlagen zich tot wedstrijden van opleidingsteams van Eredivisieclubs.

Hou daar mee op alsjeblieft. Het doel van die teams is niet eens winnen. Het is een leerschool. En supporters hebben ze ook niet. Alleen mensen die met de toekomst van het eerste bezig zijn. Of zouden  die tenuetjes achter autoraampjes daar hangen vanwege het beloftenteam? Dat lijkt me toch behoorlijk sterk.  

Het is redelijk opzichtig waar Fox mee bezig is. Met bekende gezichten als Twan en Jan net doen of ze van hier zijn. Maar het zou fijn zijn als ze daarvoor iets meer hun best deden, of moet ik juist minder hun best zeggen? Want Jong Ajax – Emmen verkopen alsof het de Champions Leaguefinale is, daarvoor moet je toch echt naar een andere planeet. Althans, dat mag ik toch hopen.

Lees ook:Spandoekenautomaat Schiphol brengt digitale tijdperk naar doek
Lees ook:Voorzitter Ajax: “Het beste moet nog komen”
Lees ook:Wat vooraf ging aan de shirtpresentatie van het Nederlands elftal in het Rijksmuseum
Lees ook:Fabiola haalt bij De rijdende rechter alles uit de kast
Lees ook:Ajax supporters demonstreren tegen play-off systeem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>