Jupiler League is prima voor Jong Ajax, maar Ajax is doodsteek voor Jupiler league

foebelBij AT5.nl zie ik een filmpje waarin Alfons Groenendijk vertelt waarom de Jupiler League goed is voor Jong Ajax. Een serieuze competitie waar je snel wordt gehard en moet leren omgaan met de vele lange ballen van de tegenstander. Allemaal waar natuurlijk. Voor Ajax is het een prima aanvulling voor de opleiding.

Als je het omdraait is het echter een verschrikking naar mijn idee. Jong Ajax is verre van goed voor de Jupiler league. Uiteraard is het financieel (lees tv-kijkerstechnisch) een goede zet. De beloftenelftallen van de clubs met de grootste aanhang van Nederland trekken aandacht, omdat velen benieuwd zijn naar de volgende lichting. Maar om daarvoor de tweede divisie van een voetbalgek land te misbruiken is een grove belediging. Teams zonder eigen natuurlijke achterban zijn de doodsteek zijn voor een zichzelf respecterende competitie. Maar ik val in herhaling. Hier heb ik me er al wat uitgebreider over beklaagd.  (En dan heb ik het nog niet eens over kunstgras en de vele wedstrijden zonder uitsupporters.)

Lees ook:Moet De Toekomst niet Stadion Voorheen De Toekomst gaan heten?
Lees ook:Ajax stopt met Ajax America
Lees ook:Beloftenteams in de Jupiler League toelaten is een belediging voor het voetbal
Lees ook:Eyong Enoh gaat gelukkig weg, maar ik zal hem missen
Lees ook:Ajax mag vanavond eindelijk gewoon doen waar het goed in is: gelijkspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>