Sjaak Swart is zo lekker Sjaak Swart gebleven

SAMSUNGOf het Olympisch aan het eind nou in Thialf of in het presidentiële plein van een bananendictatuur veranderde, daar ben ik nog niet helemaal over uit. In beide waarschijnlijk. De open auto die over een vierhonderdmeterbaan een ereronde maakte, leek op de afsluiting van een allroundtoernooi. De volleerde applaus in ontvangst nemende hoofdrolspeler had daarentegen veel meer weg van een geliefd leider in een operette. Een opzichtig uniform met vele decoraties heeft Sjaak Swart niet nodig om dit beeld te bereiken. Daar is hij Mr. Ajax voor.

Gelukkig was het toch nog steeds het Olympisch Stadion. Wat tof om die weer eens gevuld voor een voetbalwedstrijd mee te maken. Dat het er helemaal opgeknapt en gelikt uitzag klopt dan niet met mijn beleving van vroeger, maar als verjaardagslocatie was dit het helemaal.

Wel weer mensen die gewoon bleven staan of op muurtjes gingen zitten zonder door een suppoost terecht gewezen te worden. Je voelde dat velen hier naar uit had gekeken. Zelfs een wave in zo’n setting is dan te pruimen. Probeer het ook maar eens tegen te houden in een wedstrijd met honderd procent balbezit voor Ajax.

Leuk om al die knakkers weer te zien voetballen. Ook niet niks om nu te kunnen zeggen dat ik Cruijff in het Olympisch heb zien voetballen. Bryan Roy gedroeg zich het meest zoals je dat op verjaardagsfeestjes doet, hij had vooral veel lol. Eerlijk is eerlijk, zijn rare fratsen bij de zijlijn zonder veel resultaat, waren haast net zo’n tijdsreis als de omgeving. Dat Van der Vaart en Sneijder af en toe hun best leken te doen, lijkt me een vorm van vals spelen tijdens een potje in dit zomeravondtempo.

De ereronde eindigde wel in stijl. Tenminste, in de stijl van Sjaak Swart. Een overdreven hoeveelheid camera’s zweefde boven de voorbumper om Rintje Ritsma en Hugo Chavez in het lichaam van Sjaak Swart op de gevoelige plaat te zetten. De jarige zal het geweldig gevonden hebben, voor mij was het een sein om via de prachtige stenen trappen 2013 weer op te zoeken.

      

Lees ook:Sjaak Swart is zo heerlijk Sjaak Swart gebleven
Lees ook:Deel je ervaringen in het Olympisch
Lees ook:Aftellen naar de verjaardag van Sjaak Swart in het Olympisch
Lees ook:Lijn 9 is weer even de Ajaxtram
Lees ook:Sex, drugs en het Olympisch Stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>