Als Ajax van Willem II wint, verslaat het PSV op meerdere fronten

SAMSUNGAls Ajax vanmiddag van Willem II wint is het 32ste landskampioenschap binnen. Wat opvalt als je naar de ranglijst kijkt is het doelsaldo ten opzichte van PSV.

Zij hebben tot nu in 32 wedstrijden 98 keer gescoord en er 38 tegen gehad. Ajax scoorde maar 76 maal en kreeg er 31 tegen. PSV scoorde per wedstrijd dus 0,7 doelpunten meer. Ze kregen er dan wel 0,2 meer tegen, maar dit komt nog steeds op een half doelpunt meer per potje uit. Een doelpunt per 2 wedstrijden.

Dat PSV na vanmiddag dan waarschijnlijk toch aan het kortste eind trekt, zegt volgens mij veel over de mentale tekortkomingen van de Brabanders. Op beslissende momenten geven ze toch minder thuis dan de Amsterdammers. Dat straalden ze dan ook behoorlijk uit, met hun eeuwige gezeur en gezuig.

Hoewel Ajax zeker geen geweldig seizoen heeft afgedraaid, heeft het de zaken wel een stuk positiever benaderd. Daarbij heeft Frank de Boer zijn heldere lijn gewoon prima voortgezet. Ook in tijden dat weinigen er nog in geloofden. Ook ik had mijn twijfels in die zeven weken waarin aanvallers maar niet wisten te scoren. Maar De Boer en de spelers bleven gelukkig gefocust en worden terecht kampioen. Tenminste als er van Willem II gewonnen wordt. Kom op Ajax!  

Een mooiere stad – De Firma (Amsterdamse persiflage op Brabant van Guus Meeuwis.)

Lees ook:Ajax laat in Groningen de zomer ver achter zich
Lees ook:Ajax – sc Heerenveen, een goed excuus om die omhaal weer te tonen
Lees ook:Ajax wint eindelijk weer en met overtuiging
Lees ook:Eredivisie anno 2013: slecht voetballen en kans maken op de eerste plek
Lees ook:Hoe gaat Ajax de Kerst in?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>