Dat toernooi dat op 15 mei in de Arena eindigt, is toch niks meer aan?

UEFA-cupZometeen zijn de halve finales van de Europa League, maar ik weet niet of ik ga kijken. We hebben deze week twee geweldige Champions League-confrontaties tussen Duitse en Spaanse clubs achter de rug. Ik denk niet dat ik deze poedelprijsstrijd nog kan verteren. De finale is dan 15 mei in de Arena, de beker doet al een toertje door de stad, maar boeien doet het me niet.

Aan het eind van vorig seizoen maakten alle huidige halve finalisten door hun prestaties in hun landelijke competitie nog kans op de Champions League-bokaal, via welke instroomronde dan ook. Dus voor Fenerbahce, Benfica, FC Basel en Chelsea is het winnen van het toernooi sowieso een troostprijs. Voor de grote favoriet, Chelsea, is het zelfs een behoorlijke afgang. Vorig jaar wonnen zij immers nog die felbegeerde oude Europacup I en dit jaar zakten zij op dat niveau behoorlijk door het ijs.

Begrijp me niet verkeerd, een tweede of derde toernooi kan te gek zijn. Toen Ajax in ’92 de UEFA-cup won was ik door het dolle. Het toernooi was toen nog een en al knock-outrondes en iedereen wist aan het eind van de landelijke competitie het jaar ervoor waar er Europees om te strijden viel. Dan is het niet een troostprijs. Het is dé prijs.

Uiteraard is in het moderne voetbal de Champions League zo belangrijk, dat alles er voor moet wijken. Maar het zou al mooi zijn als de oude Europacup III/EUFA-cup weer een volwaardige beker wordt. Om te beginnen zouden die nummers drie uit de poulefase van de Champions League gewoon lekker Europees klaar mogen zijn. Jammer voor Ajax misschien dit seizoen, maar wel duidelijker. Want stel je nu voor dat Chelsea 15 mei in de Arena staat en wint, dan zijn echt niet alleen zij de grote verliezers van dit seizoen.  

Lees ook:Dat Chelsea droomt van plek in rijtje Ajax, Juventus, Bayern lijkt me stug
Lees ook:Ajax moet vol voor die Europese-cult-cup gaan
Lees ook:De Europa Leaguebokaal waar Chelsea zich voor schaamt is in de stad
Lees ook:Ajax mag vanavond eindelijk gewoon doen waar het goed in is: gelijkspelen
Lees ook:Amsterdam wil Champions League finale 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dat toernooi dat op 15 mei in de Arena eindigt, is toch niks meer aan?

  1. Greta A. Calderon

    “De finale in de ArenA is nog ver weg, maar haalbaar,” sprak Daley Blind na de kansloze 4-1 nederlaag tegen Real Madrid. Voor Roberto Mancini kwam de uitschakeling in Europa wel “van pas in de Premier League”. Niet vaak werd de identiteitscrisis waar het Europa League-toernooi zich momenteel in bevindt zo genadeloos blootgelegd. Overbodig voor de toplanden, een heuse prijs voor hen die in het kampioenenbal tot een reserverol zijn veroordeeld. Het is niet verrassend dat zelfs de UEFA met de handen in het haar zit met de ontwikkeling van de Europese toernooien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>