Herbeleef twee Ajaxseizoenen vanaf Stoeltje 63

Mijn alter ego Stoeltje 63 schrijft sinds augustus 2010 stukjes na iedere thuiswedstrijd van Ajax voor Ajaxlife.nl. Daar heb ik nu een boekje van gemaakt. Stoeltje63, thuis bij Ajax. Twee bizarre kampioenschapsjaren kunnen hierin herbeleefd worden vanaf mijn plek in het stadion.

Het boek begint met de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Als Ajaxfan weet je dat vast nog wel. Eindelijk haalden ‘we’ na al die droge jaren weer Champions League-voetbal. De ontlading in het stadion was enorm, behalve dan op het stoeltje naast me. De vriend die ik had meegenomen woonde namelijk al jaren niet meer in Nederland en had de droge jaren gemist. Over dit verschil in beleving schreef ik een stukje en dit werd gelijk geplaatst op de site van de Supportersvereniging. Hier kun je het lezen.

De twee seizoenen in het boek zitten vol drama. Een 0-4 nederlaag tegen Real Madrid, een 0-2 nederlaag tegen FC Utrecht  en die bekerwedstrijd tegen AZ die niet lang duurde vanwege één malloot bijvoorbeeld.

Natuurlijk zijn er ook veel gloriemomenten in de twee titelseizoenen.  Naast de wederopstanding tegen Kiev, was er ook natuurlijk die bewuste 15 mei tegen FC Twente. De dag waarop de Arena definitief het Ajax-stadion is geworden.  Ook de 2 mei tegen VVV van het afgelopen seizoen zal ik niet snel vergeten, om maar wat te noemen.

In Stoeltje 63, thuis bij Ajax kun je twee, op z’n zachtst gezegd, enerverende seizoenen op je gemak herbeleven. Kijk op de site van mijn alter ego voor meer informatie.

Lees ook:Stoeltje 63 bundelborrel
Lees ook:Recensie van het boek Stoeltje 63, thuis bij Ajax
Lees ook:Zelfs het anti-voetbal tijdens Ajax-Excelsior levert een prachtige avond op
Lees ook:Ajax gaat zeer toffe week tegemoet
Lees ook:Waarom nog naar het stadion gaan met die Spidercam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>