Ajax draait de zaken helemaal om in Kroatië

Dinamo Zagreb-Ajax. Wat een heerlijke voetbalavond. En wat ziet de wereld er opeens anders uit. Wekenlang was Noordwijk uit de laatste overwinning. Nu is het Zagreb. Klinkt toch beter.

Ik heb vooral erg genoten van Derk Boerrigter. Wat niet eens zo verrassend was, omdat hij er het hele seizoen al staat. Zijn goal was scherp. Bijna nog mooier was de voorafgaande actie van Miralem Sulejmani. De kersverse vader. Het doet hem zichtbaar goed.
Christian Eriksen zal wel aan zijn laatste jaar in Amsterdam bezig zijn. Door Europese wedstrijden zo te spelen maakt hij het Engelse en Spaanse scouts wel erg makkelijk.
Ook leuk voor Theo Janssen dat hij zijn draai in Kroatië weer vindt.

En Ajax heeft de nul gehouden. Bijna nog geruststellender dan de twee goals. Jan Vertonghen was deze wedstrijd weer de stabiele factor van voorgaande seizoenen.
AZ-thuis was dan  afgelopen weekend, het voelt als een eeuwigheid geleden.

Voor aankomende zondag maakte ik me al geen zorgen, het is namelijk het traditionele makkie: De Klassieker in de Arena. Na het opgedane zelfvertrouwen deze avond kan het team zéker niet verliezen.
Kom op Ajax. Hou vol. Dit kan geen incident zijn geweest.

Lees ook:Ajax moeizaam langs sterk Roda JC in bekerwedstrijd
Lees ook:Jan Vertonghen tot en met 2011 Ajacied
Lees ook:‘Ajax’ op weg naar het EK van 2012
Lees ook:Huntelaar beste spits van de wereld in 2006
Lees ook:Davy Klaassen houdt Ajax-traditie in ere door na één minuut in zijn Eredivisiedebuut te scoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>