Ajax kan zondag in Groningen de 500ste uitzege behalen

Ajax kan zondagmiddag in Groningen de 500ste uitzege behalen sinds het bestaan van de Eredivisie.  Op 9 september 1956 werd in Rotterdam de eerste behaald, tegen Sparta. Dat de 500ste vandaag valt, is helaas minder vanzelfsprekend dan het lijkt.
Van de vier uitwedstrijden die dit seizoen al in de competitie gespeeld zijn, won Ajax er maar twee. Tegen VVV en PSV speelde het namelijk gelijk. Ook is het buiten Amsterdam altijd de tegenstander geweest die de openingstreffer scoorde.

Het is trouwens in Groningen dat Johan Cruijff in 1965 zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal speelde, tegen GVAV (de voorloper van FC Groningen). Het goede nieuws is dat hij die wedstrijd gelijk scoorde. Het slechte dat Ajax er met 3-1 verloor.

Tijdens de laatste vijf confrontaties in Groningen won Ajax drie keer, Groningen één keer en vorig jaar speelden ze gelijk.

Eind januari 2007 was ik er zelf bij in het Noorden. Suarez speelde nog voor de lokale FC aldaar en scoorde. Het zag er toen lange tijd uit dat er weinig voor ‘ons’ viel te halen. Toch werd het door een sterk laatste kwartier nog 2-3, voor Ajax dus. Door een benutte penalty van Leonardo, in de laatste minuut. Een billenknijper met een goede afloop.
Een jaar later was dat vreemde incident met dat brandende toiletpapier dat bij de Z-side veel schade aanrichtte. Kortom in Groningen gebeurt er altijd wel wat.

Kom op Ajax. Neem die drie punten en die 500ste uitzege mee terug naar Amsterdam.

Lees ook:Ajacied Gabri verlengd contract
Lees ook:Blind in de hoek gezet
Lees ook:Ajax moeizaam langs sterk Roda JC in bekerwedstrijd
Lees ook:Heitinga tot 2011 Ajacied
Lees ook:Mitea terug op het veld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>