Ajax speelt vanavond in Bernabéu volgens eigen filosofie

in deze kroeg aan de Ten Katestraat ga ik zeker niet kijken

Vanavond speelt Ajax in het Bernabéu stadion tegen Real Madrid. Mijn gedachten gaan direct naar de gênante vertoning van vorig jaar. Hoewel de Madrilenen maar met 2-0 wonnen, heb ik Ajax nooit eerder zo afgestraft zien worden. Het had net zo goed 10-0 kunnen zijn.

Toch heb ik er wel zin in. Winnen lijkt me onmogelijk, maar daardoor ligt de druk wel bij Madrid. Frank de Boer zegt het heel mooi. Ook tijdens persconferenties is hij de ras-ajacied van de eigen school. In Madrid zegt hij: ‘Als je niet wint maar wel volgens je filosofie hebt gespeeld, dus met lef, dan kan ik toch tevreden zijn.’ (Bron: Volkskrant)

De blamage van vorig jaar was voor Johan Cruijff aanleiding om zijn revolutie goed op gang te zetten. Zijn gegroeide vertrouwen blijkt heel subtiel uit zijn column van gisteren in de Telegraaf. ‘Het is iets te vroeg om ervan uit te gaan dat Ajax morgen even Real Madrid in eigen huis gaat verslaan’, zegt hij. Vooral het  woordje iets biedt hoop voor de toekomst.

Het zal mij benieuwen hoe de twee historische grootmachten het dit jaar doen tegen elkaar. Woensdag 7 december is de return in de Arena.

meer Ajax

Lees ook:Ajax zevende op ranglijst van beste Europese clubs en hoofdleverancier Dream Team
Lees ook:Ajax club van het jaar, echt?
Lees ook:Ajax kan na de 3-0 nederlaag in het Bernabéu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam
Lees ook:Hans en Trudy drukken hun stempel niet op Ajax – Real Madrid
Lees ook:Kort statement van een Ajaxsupporter op de dag van Ajax – Real Madrid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>